Va de llibres

Intel·ligència artificial

ia

Per I. Gutiérrez, E. Rodríguez, J.A. Castro, 1r BTX

Tots heu sentit a parlar de la intel·ligència artificial. Si entenem per intel·ligència la capacitat de comprendre, aprendre i resoldre situacions imprevistes, creieu que es podran fabricar robots que tinguin aquestes qualitats? A vegades ho sembla. Serà beneficiosa l'evolució en aquest camp, o al contrari, sorgiran problemes que ni ens imaginem? Aquí teniu un audiollibre que ens ajuda a reflexionar sobre aquestes qüestions.

Maig 2018

Audiollibres

Algunes de les activitats en diferents matèries han comportat la confecció d'audiollibres per part de l'alumnat. Ens proposem oferir-ne una mostra en aquesta secció dedicada als llibres.

La creació dels audiollibres s'ha fet mitjançant codis QR i per poder-hi accedir cal disposar un lector o escàner d'aquests codis. Tot seguit us comentem com us en podeu instal·lar gratuïtament un al vostre telèfon mòbil o tauleta. Si disposeu d'un Iphone o Ipad, que fan servir el sistema operatiu iOS, us pot anar bé el Qrafter. En canvi, amb els mòbils o tauletes amb sistema operatiu Android, podeu utilitzar el QR Droid. En ambdós casos, a banda de les aplicacions que esmentem, n'hi ha moltes altres que trobareu navegant per internet.

Un cop tingueu localitzada a internet l'aplicació que voleu, us la baixeu al vostre dispositiu seguint els passos que us aniran apareixent en pantalla. Seguidament l'obriu i enfoqueu la càmera del vostre dispositiu al codi QR que desitgeu llegir. Al cap d'un moment s'haurà carregat la informació i podreu començar a escoltar-la. Que ho disfruteu!!!

Maig 2018

 

Julio Verne, un visionario

jvi

Per Isabela Palmieri, 1r BTXH

Ens estem adapatant a les noves possibilitats tecnològiques. Aquí us presentem un breu audiollibre sobre Jules Verne, el gran pioner francès de ciència ficció del segle XIX, que tant va contribuir a inspirar lectors i científics. Esperem que gaudiu tan com nosaltres d'aquesta novedosa presentació. Aquí la teniu: jv2.pdf

 Maig 2018

 

Els Jocs de la fam

hunger games

Per Ona Arnau, 1r ESO

Els jocs de la fam és una trilogia de novel·les de ciència ficció escrites per Suzanne Collins i dirigida a la generació jove. La trilogia es compon de les obres “Els jocs de la fam”, “En flames” i “L’ocell de la revolta”. L’autora explica que es va inspirar, en fonts clàssiques i contemporànies, com per exemple la mitologia grega de Teseu i Minotaure, o en les lluites de gladiadors de l’època romana.

Els tres llibres van tenir molt bona acollida, tenen una qualitat addictiva que porten al lector a seguir llegint. “En flames” va ser considerat millor que el primer llibre i en “L’ocell de la revolta” es valora la representació de violència, la creació del món i la intriga romàntica.

D’altra banda, s’ha criticat que el tema de “Jocs de la mort” també apareix en altres llibres i, per tant, la idea no és massa original. L’últim llibre ha estat criticat pels seguidors per no haver lligat els caps de tota la trilogia.

More Articles...