Sabies que...?

Barcelona GW

barcelona

Por Guzman Fernández, 1r ESO 

Si eres un gamer, éste es tu paraíso. Pero qué es el Barcelona Games World?
 
El Barcelona GW es un evento anual en el que si eres un gamer o te gustan los videojuegos disfrutarás a más no poder, tanto si eres un niño como si eres un adulto. Hay mucha variedad de videojuegos y de consolas, desde juegos de ordenador a juegos de consolas portátiles, de videojuegos para niños de 3 años hasta 18, de lucha hasta de vivir tu propia vida, es decir, en el videojuego tú eliges qué quieres ser, hacer y vivir, y para aquellos a los que les gustan los clásicos estaba la “Retro Barcelona”, que era un paraiso de juegos clásicos. Estaba super Mario 3, Mortal Kombat, el Street fighter, etc. y para sorpresa el primer videojuego de la historia y del mundo: Pong!!!

El Rec Comtal

foto pou rec

Per C. Coll, coordinadora de la revista

Arran de la recerca de les últimes setmanes Què s’amaga sota el Zafra?, ens hem informat una mica de la història del Rec Comtal.

Qualsevol ciutat necessita aigua per poder subsistir i en el cas de Barcelona aquesta podia venir del Besós o del Llobregat, malgrat l’inconvenient de l’escassetat de cabal que tenen als estius com a rius mediterranis que són.

Els fundadors romans de la ciutat ja van veure que el relleu era més favorable a l’aprofitament de l’aigua provinent del Besós ja que des de Montcada el terreny presenta un descens progressiu cap a Barcelona. Així doncs, per abastir principalment les fonts i termes de Barcino es va construir un aqüeducte fins on ara hi ha la Casa de l’Ardiaca. El punt on s’agafava l’aigua coincidia amb el lloc on es troben els municipis de Barcelona, Santa Coloma i Montcada. Amb la caiguda de l’imperi romà, es va deixar de fer el manteniment de l’estructura, la qual es va anar deteriorant, de forma que al segle X l’aigua de la ciutat procedia básicament de pous.

Save The Children

save
Per Marta Camacho, 1r ESO
 
L’ONG Save The Children fundada a Londres per defensar els drets dels infants, està fent una activitat per ajudar a nens i nenes a estudiar i fer els deures. Avui, entrevistarem a una educadora d'aquesta organització, la Cristina.
 
  
Zafra News: Com va sorgir aquesta ONG?
Cristina: Els germans Eglantyne Jebb i Dorothy Buxton van voler fer alguna cosa per ajudar als nens que patien les conseqüències de la primera Guerra Mundial.
 
ZN: Des de quin any està en funcionament Save the Children?
C: Està en funcionament des de l’any 1919.
 
ZN: Sabem que les activitats van dirigides als nens, però de quines edats aproximadament?
C: Des dels 6 fins als 16 anys.
 
ZN: Quin és l’objectiu de l'activitat que vosaltres oferiu?
C: Per una part, poder proporcionar un espai adequat per fer deures i, per una altra, ajudar segons les capacitats de cadascú.

Brigades Internacionals

brigades
Per Pau Vega, 2n ESO
 
Les brigades internacionals van ser unitats militars que estaven formades per voluntaris d'esquerres vinguts d'arreu del món per combatre el feixisme en la Guerra Civil. La formació d'aquestes unitats es remunta al 1936, a Moscou quan el Partit Comunista de la Unió Soviètica comença a captar voluntaris per combatre la revolta militar iniciada a Espanya.
 
Al principi aquestes tropes van ser rebutjades pel Govern de la República, però més tard van ser acceptades. La seu de reclutament internacional estava situada a París.

¿Por qué es importante que se enseñen matemáticas?

mates

Per Emma Valdés, 4t ESO

Matemáticas es una de las asignaturas troncales en la escuela y el instituto, se enseña durante toda la primaria y secundaria obligatoria. Y también es una de las asignaturas más odiadas. Pero, ¿por qué? Puede que la aversión recibida se deba a que es una asignatura abstracta, así que puede parecer difícil. O a lo mejor es porque la educación la trata como si fuera un palo que todo alumno debe tragar y aprobar sí o sí. En cualquiera de los casos, lo cierto es que las matemáticas ayudan mucho en el desarrollo del alumno, y además, realmente SÍ son necesarias.

Las matemáticas ayudan a los alumnos a tener una mente preparada para la abstracción, a ser lógicos y a razonar ordenadamente. El reto de resolver un problema, por ejemplo, requiere una gran habilidad de concentrarse en el problema, de ser metódico y ordenado, y de ser lógico, obviamente. Además fuerza el intelecto e incrementa la autoestima y el sentimineto de realización al entender y/o resolver correctamente un ejercicio.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR