Els Jocs de la fam

Publicat a Va de llibres

hunger

Per Ona Arnau, 1r ESO

Els jocs de la fam és una trilogia de novel·les de ciència ficció escrites per Suzanne Collins i dirigida a la generació jove. La trilogia es compon de les obres “Els jocs de la fam”, “En flames” i “L’ocell de la revolta”. L’autora explica que es va inspirar, en fonts clàssiques i contemporànies, com per exemple la mitologia grega de Teseu i Minotaure, o en les lluites de gladiadors de l’època romana.

Els tres llibres van tenir molt bona acollida, tenen una qualitat addictiva que porten al lector a seguir llegint. “En flames” va ser considerat millor que el primer llibre i en “L’ocell de la revolta” es valora la representació de violència, la creació del món i la intriga romàntica.

D’altra banda, s’ha criticat que el tema de “Jocs de la mort” també apareix en altres llibres i, per tant, la idea no és massa original. L’últim llibre ha estat criticat pels seguidors per no haver lligat els caps de tota la trilogia.

La bicicleta verda

Publicat a Des de Zafra

verda

Per Valentina Merchán, 1r ESO. Il·lustració de Guillem Cerdan, 1r ESO

El 30 de Enero de 2018 en el instituto hemos visto una película que nos ha dejado con mucho en que pensar....

“La bicicleta verde” es una historia muy conmovedora la cual demuestra la desigualdad entre el hombre y la mujer en otros países, la violencia de género, etc…Pero además de esto nos da una lección muy importante. En el film podemos ver a una niña llamada Wadjda que desea tener una bicicleta, a pesar de todos los comentarios que le hacen, ella lucha por conseguirla.

Al principio nadie la apoya, incluso cuando se lo comenta a su madre, ésta toma una actitud completamente en contra, le dice que nunca antes se ha visto a una niña pasear en bicicleta y que le parece ridículo. El amigo de Wadja, en cambio, la ayuda a seguir con su sueño y le presta su bici para que pueda entrenarse.

Casal dels Infants del Raval

Publicat a Què en penses?

ec zn

Per Biel Clarella, 4t ESO i Miranda Sánchez, 1r BTX

Durant la Jornada per la Pau i la No Violència l'alumnat de batxillerat ha pogut gaudir de la xerrada d'Enric Canet, un dels responsables de l'entitat Casal d’Infants del Raval. Per tal que tots puguem conèixer una mica el Casal i la seva feina, ens ha concedit una entrevista.

Zafra News: Ens podries explicar a què et dediques al Casal ?
Enric Canet: Vaig començar com educador fa vint-i-cinc anys, després per necessitats del Casal vaig passar a portar temes de recerca de recursos, voluntariat i recursos humans. Ara no estic gaire lligat a la realitat dels nanos tot i que encara porto uns campaments que fem a la muntanya amb els de dotze a setze anys i porto la coordinació de camps de treball dels joves. Però fonamentalment estic més amb temes de connectar amb altres entitats, em moc en el món polític, en el dels mitjans de comunicació, en el de l’empresa, buscant aliances per treballar conjuntament, no és tant buscar recursos sinó veure com podem entre tots millorar.

ZN: En què es treballa al Casal?
EC: El Casal està atenent diversos col·lectius d’infants, joves i famílies de diversos barris de Catalunya sobretot al voltant de Barcelona, i del barri del Raval on va néixer l’any 1983. Anem seguint el que va començar al principi altra gent. En aquests moments es treballa amb nens de zero a tres anys i les seves mares, amb nens de tres a setze anys a les tardes en reforç escolar, després es treballa amb joves, també amb famílies i es fa treball d’inserció laboral, i molt treball en el territori. És a dir, treballem per intentar millorar tota la vida d’un barri.

Animació i dibuix 3D

Publicat a Sabies que...?

 pasted image 0

Per Maria Igon, 1rESO

L'animació en 3D ha estat molt present en les nostres vides tant en el cinema, com en els videojocs des de fa anys.

Aquests dibuixos o figures en 3 dimensions han estat molt utilitzades des de les més antigues fins a les més noves. Una de les pel·lícules més conegudes, dels començaments de l'animació 3D, és Toy Story.

Aquesta tecnologia també es pot utilitzar en el cas que un actor que estigui gravant una sèrie, o fent una pel·lícula no pugui acabar-la de rodar per alguna força major, com en el cas de la nova pel·lícula de Star Wars amb la princesa Leia (Carrie Fisher).

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR