Treballs de Recerca

Publicat a Recerca

En aquesta secció hi trobareu informació sobre els treballs en l'àmbit de recerca que es duen a terme a l'institut. Annualment publiquem un petit resum d'alguns dels treballs de recerca presentats per l'alumnat de segon de batxillerat i que han merescut una millor qualificació. També us informem de les recerques realitzades en el marc de la extraescolar Zafra Investigadora.

La cara i la creu de la memòria muscular en els músics

Publicat a Recerca

posture lesion

Per Eloi Corral Clarella, 3r ESO

1. INTRODUCCIÓ

M’agrada i m’interessa molt el món de la música, amb 5 anys vaig començar a estudiar-ne, després d’un temps em vaig decidir a tocar el piano, i des de llavors m’agrada molt tocar i escoltar música. 

L’ús d’un instrument requereix molta tècnica i hores de dedicació repetint un mateix passatge per exercitar la memòria muscular, sense oblidar que la pràctica musical desenvolupa i exigeix fins a 7 tipus de memòria, (muscular, auditiva, visual, nominal, rítmica, analítica i emocional). La repetició necessària per executar amb agilitat una peça, però es pot capgirar en greus problemes sinó s’acompanya d’una correcta postura i una bona tècnica.

Aquesta recerca aborda la memòria muscular a partir de la consulta teòrica sobre el concepte, de les lesions i testimonis de lesionats i fisioteraperutes, així com de l’obtenció de dades de 50 alumnes que estudien música (institut i escola de Música) i de l’entrevista a la meva professora de Música.

L'adolescència

Publicat a No t'ho perdis

adoles

Per Ona Arnau, 1r ESO

L’adolescència, he pensat en aquest tema perquè ja estic en aquesta etapa però no sé ni per on començar...
L’adolescència és un període que arriba tard o d’hora a les nostres vides i que forma part de nosaltres durant molt de temps. Està classificada de la següent manera segons la pàgina web d’Adolescents.cat:

Pre-adolescència (edats aproximades 10-11 anys):
És l'etapa final de la infantesa, on els primers conflictes adolescents comencen a aparèixer. Comença la preocupació pel tema físic, et comencen a molar les primeres noies/nois, i comences a tenir un cercle d’amistats molt marcat i molt important per a tu.

The big bang theory

Publicat a No t'ho perdis

hola

Per Guzmán Fernández, 1r ESO

The big bang theory es una serie de televisión producida en los Estados Unidos que se empezó a emitir en el 2007 y está previsto que termine en el 2019, después de doce temporadas.

¿De qué va esta sèrie?

La sèrie està centrada en tres científicos físicos (Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper y Rajesh Koothrappali), un ingeniero aeroespacial (Howard Wolowitz) y la vecina de Leonard y Sheldon (Penny), camarera y aspirante a actriz. Todos ellos viven en Pasadena, California.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR