Equip de redacció 2017-18

Publicat a Equip de redacció

er1718s400

Us presentem al nou equip de redacció de la revista, aquest any amb incorporacions d'alumnat de 1r, 2n i 3r d'ESO. Un grup amb molt d'entusiasme i noves idees.

Si su tempta el periodisme, feu-ne un tast a amb aquesta activitat, coneixereu de primera mà el món de la publicació digital.

Entrevista a Caty del Giorgio, exalumna

Publicat a Què en penses?

katy

A finals de curs vam tenir l'ocasió d'entrevistar a la Caty, exalumna, professora de matemàtiques, escultora... i moltes altres coses, ja veureu, us sorprendrà com n'és de polifacètica.

Per Julia Alves i Marboré Cabezas, 1r ESO

Zafra News: Com és que estàs treballant a l’institut?
Caty: Em van trucar de les llistes municipals quan justament pensava que hauria de tornar a fer de profe, va ser una casualitat. Estava de baixa temporal per estudis perquè estava finalitzant el cicle formatiu d’escultura.

ZN: Has trobat molts canvis des que tu hi estudiaves?
C: Quan jo estava aquí a quart només hi havia dues línies, ara hi ha més alumnes. Han canviat espais: la sala de profes, l’aula de música, el laboratori que ara és més modern...

ZN: Què vas fer quan vas acabar el batxillerat?
C: Quan vaig acabar el batxillerat científic, vaig començar a treballar i, al mateix temps, a estudiar la carrera de matemàtiques a la universitat.

Fira de Turisme

Publicat a Des de Zafra

fira

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

Una Fira de Turisme és una congregació d’agències de viatges. Cada agència té una paradeta en la que s’informa de què es fa en aquesta, s'expliquen coses sobre el país i es responen preguntes dels clients interessats. En el nostre cas, les agències de la fira eren organitzades pels grups de projectes. Cada grup era un país. Alguns dels països que vam estudiar van ser: Indonèsia, Estats Units, França, Noruega…

La Fira la vàrem muntar gràcies al projecte que estàvem realitzant. Aquest consistia en investigar certs aspectes sobre el país, tals com, la religió, gastronomia, clima, vestimenta, etc (amb cadasqun d’aquests tòpics s’havia de fer una activitat). Després de presentar el nostre treball davant de classe i fer i un expositor per posar uns fulletons que havíem dissenyat previàment amb nformació del país que havíem escollit, vam fer la Fira.

Ovejas

Publicat a Des de Zafra

ovejas
Per Oriol Sala, 2n ESO
Concurs literari: 1r Premi Prosa, Categoria D

Lunes. Un deprimente y triste lunes. El despertador suena estridentemente, me revuelvo entre las sábanas y me levanto torpemente hacia la ducha. Me meto en la bañera y muevo la palanquilla para que el agua, demasiado fría, brote del aspersor y me corra por la nuca. Poco a poco el agua se va calentando, y va formando una nube de vapor que va subiendo para finalmente escabullirse entre las cortinas. Medio dormido me visto con la ropa que me preparé ayer. Camino hacia mi habitación para coger la mochila y prepararme todos los libros que necesitaré hoy, con la ayuda de la agenda, porque el recuerdo de la noche aún es presente. Cargo mi pesado equipaje en mi espalda y camino con un paso lento hacia la puerta. Bajo con el ascensor con la cabeza apoyada en el espejo que cada día me recuerda mi existencia, y a veces, al ver mi reflejo, mi repetitiva y monótona existencia.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR