Dissenys inspirats en animals

Publicat a Sabies que...?

cargol esc

Per Maria Igón, 1r ESO

En aquest article comentaré alguns objectes o construccions inspirades en les formes del món animal, és a dir, posaré alguns exemples en els que es posa de manifest que el disseny de l’instrument o estructura imita l’aparença d’algun animal. Actualment es para gran atenció als dissenys de la naturalesa doncs sabem que estan perfectament adaptats a la funció que tenen.

La mosca:

Sabíeu que hi ha telescopis inspirats en les pupil·les d'una mosca? Els ulls de les mosques tenen mils de lents individuals. Els telescopis inspirats en les pupil·les de la mosca utilitzen setze lents separades que permenten obtenir múltiples imatges del cel en diferents direccions. Així es poden detectar i seguir objectes propers a la terra, com asteroids o cometes. 

L'escarabat:

L´escarabat del Namib és un insecte adaptat a viure al desert. Aquest escarabat és capaç d'aconseguir aigua del medi ambient per consumir-la més tard. El que fa és sortir al vespre de forma que en el seu cos es condensen les gotes d'humitat que després els serviran per beure. Aquesta característica ha servit d'inspiració per crear una ampolla que s'omple d'aigua a partir de la humitat de l’aire.  

Doodles

Publicat a Sabies que...?

doodle

Per Guillem Cerdán, 1r ESO

Els Doodles són imatges de Google que surten a la pantalla del buscador i es dissenyen per celebrar festes , esdeveniments, èxits i persones...

El primer Doodle va ser creat per Larry Page i Sergey Brin. Inicialment, els Doodles no eren animats però ara, de tant en tant, alguns ho són. Els usuaris també podem crear Doodles i enviar-los a google per veure si són acceptats i publicats. La paraula doodle té el significat genèric de gargot o dibuix fet sense parar atenció. Tambe pot referir-se a una eina semblant a un full excel que serveix per organitzar-se quan diverses persones han de fer algun projecte en comú en un període de temps determinat, ve a ser una mena de calendari comú a Internet útil per coordinar-se.

Carregant piles

Publicat a Què en penses?

pere r

Enguany amb motiu de la celebració de la setmana de la ciència ha vingut a l'institut en Pere Renom, biòleg i divulgador de ciència que molts potser coneixeu del programa Quequicom de TV3. Hem pogut conversar amb ell per saber com emmagatzem energia. 

Per C.Vecino, 3r ESO, O.Arnau, G.Cerdan, M.Igon, 1r ESO

Zafra News: La xerrada que faràs no tracta només de piles, oi?
Pere Renom: No, a mi m’agrada molt fer les coses de la manera més transversal possible. Transversal vol dir que no m’ho miro des d’una sola perspectiva sinó que miro d’enfocar-ho des de diverses perspectives. Parlar de piles és parlar d’estalvi energètic, també podem parlar de com podem emmagatzemar energia els éssers humans, els animals o les plantes.

ZN: A quins tipus d’energia et referiràs durant la teva xerrada?
PR: Una cosa molt interessant és comprovar que els animals i els vegetals necessiten energia per viure, però l’energia d’on la treuen? De l’aliment, però ni els animals ni els vegetals estan tot el dia menjant. Per exemple, quan una zebra està pasturant hi ha un moment que aixeca el cap, potser corre, a vegades potser fa un gran desplaçament per buscar menjar a una altra zona on hi hagi herba més fresca i està dos o tres dies pràcticament sense menjar. Com funciona sense haver d’estar tot el dia menjant? Doncs emmagatzemant energia.

Barcelona GW

Publicat a Sabies que...?

barcelona

Por Guzman Fernández, 1r ESO 

Si eres un gamer, éste es tu paraíso. Pero qué es el Barcelona Games World?
 
El Barcelona GW es un evento anual en el que si eres un gamer o te gustan los videojuegos disfrutarás a más no poder, tanto si eres un niño como si eres un adulto. Hay mucha variedad de videojuegos y de consolas, desde juegos de ordenador a juegos de consolas portátiles, de videojuegos para niños de 3 años hasta 18, de lucha hasta de vivir tu propia vida, es decir, en el videojuego tú eliges qué quieres ser, hacer y vivir, y para aquellos a los que les gustan los clásicos estaba la “Retro Barcelona”, que era un paraiso de juegos clásicos. Estaba super Mario 3, Mortal Kombat, el Street fighter, etc. y para sorpresa el primer videojuego de la historia y del mundo: Pong!!!
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR