Recerca

Treballs de Recerca

En aquesta secció hi trobareu informació sobre els treballs en l'àmbit de recerca que es duen a terme a l'institut. Annualment publiquem un petit resum d'alguns dels treballs de recerca presentats per l'alumnat de segon de batxillerat i que han merescut una millor qualificació. També us informem de les recerques realitzades en el marc de la extraescolar Zafra Investigadora.

Disseny i creació d'una història interactiva

carrer

Per Sara Franco, Berta Rossell i Sehar Tariq; 1r BTX

INTRODUCCIÓ

Ens interessa el món de les històries interactives, on cada jugador pot crear la seva versió de la realitat, i anar per camins molt diferents. A més, ens afecta el fet que a partir d’aquest joc la gent se’n pugui adonar que segons què faci pot arribar a ser un assetjador, i creiem que ajudarà a alguns joves a replantejar-se els seus actes. Els temes bàsics d’aquesta història interactiva són el bullying i l’homofòbia. Tracta de dues amigues de Toronto, la Nina i la Lisa, que comencen els seu últim curs d’institut, i descobreixen que el Jack, el noi nou que ha entrat a l’escola aquest any, és homosexual. La Lisa i els altres companys se’n riuen del Jack, i la Nina, ha de decidir si seguir els passos dels seus amics o no. Depèn de les seves decisions guanyarà o perdrà els amics de sempre, però potser en farà de nous i ajudarà a un company innocent.

Estudi comparatiu Zafra-Dovella

hpwret

Per Anna Bertos i Mel Galup, 1r ESO

1. INTRODUCCIÓ

Ens agrada llegir i Harry Potter és un dels personatges que més ens agrada, de fet la Mel fins i tot al seu twitter recull informacions sobre tot el que l’envolta. El món de Harry Potter és un món ple d’aventures divertides i el de Wonder és un món d’esperança davant les adversitats i tractat també amb cert humor.

Aquest curs anem a l’institut Juan Manuel Zafra i fins el curs passat anàvem a l’Escola Dovella. En començar el curs ens vàrem apuntar a l’extraescolar Zafra Investigadora i ens vàrem proposar fer una recerca sobre el gust per la lectura per part d’antics companys de 5è i 6è de Dovella i per part dels nous companys de 1r d’ESO de l'institut, i com Harry Potter i Wonder serien valorats per aquells a qui no agrada llegir i pels que sí que els agrada. Hem comparat les respostes de 48 alumnes de Dovella amb 48 alumnes de JM Zafra.

L'economia circular

nuvol

Per Cristina Manzanares i Salma Zian, 4t ESO

L'economia circular i la seva inclusió en els programes electorals del 21 de desembre del 2017

1. INTRODUCCIÓ

Aquesta recerca té el seu origen en el visionat a Youtube d'un vídeo sobre l'economia circular. El vídeo proposava una societat basada en una economia circular en comptes de l’economia actual i ho exemplificava amb el procés que es faria en el cas d'un «smartphone». La possibilitat de plantejar-se des de la seva fabricació, una recuperació de materials i l'oportunitat de donar als objectes una segona vida, estalviant així materials, energia i cost econòmic, la vam trobar no únicament interessant, sinó necessària si es vol un planeta amb recursos per tota la humanitat. Així que al juliol del 2017 vàrem plantejar per Gmail a la Mapi (professora de l’extraescolar Zafra Investigadora), fer una recerca relacionada amb l’economia circular.

Una vegada iniciat el curs consultàrem bibliografia per establir el marc teòric i per saber sobre l’existència d’empreses que posaven en els seus productes, les bases d’una economia circular.

More Articles...