Entrevistem Rita Quesada

rit

Per Miranda Sánchez, 2n ESO; Duna Galup, Xènia Gatius, Emma Buisan, 1r ESO

No us perdeu l'entrevista exclusiva que ens ha concedit la Dra. en Biologia, Rita Quesada, exalumna i cantant durant les seus anys a l'institut del grup de rock "The Rita's". Us animarà en el vostre dia a dia.
 
Zafra News: Què consideres important en relació als estudis abans d’anar a la universitat?
Rita Quesada: Potser la constància, és a dir, el no rendir-te, perseguir el que vols. El meu pare sempre em deia: El que sigue, la consigue. Que vindria a ser que si persisteixes, acabes aconseguint el que et proposes.
 
ZN: Com vas decidir el que estudiaries a la universitat?
RQ: Em va costar una mica de decidir. Sabia que no faria lletres perquè les llengües no em motivaven tant, tenia més interès per les ciències. Amb l’ajut del professorat i veient el que m’agradava del que estudiava i també els camps nous que hi havia, vaig inclinar-me per biotecnologia. Al final em van faltar dues dècimes per entrar i vaig triar biologia.

ZN: Vas trobar que hi havia molt canvi entre l’institut i la Universitat?
RQ: Una mica, però si estàs acostumat a treballar te’n surts bé. Et trobes que tota la gent és nova, no coneixes a ningú, has de fer noves amistats, però t’ho passes molt bé. És important saber-se organitzar i estar acostumat a treballar pel teu compte. Si a l’institut vas bé no tens problemes, ara si sempre vas molt just et trobaràs que tot se’t fa una muntanya.

ZN: Què t’agrada més de la biologia?
RQ: Em crida molt l’atenció tot el món que no es veu a simple vista, estem acostumats als éssers vius que veiem però si observem bé cada cosa, veus que està feta de cèl•lules, que cada cèl•lula té vida pròpia i podem comprovar que hi ha molts processos en marxa que ni sospitàvem.

ZN: Com has arribat a la feina que fas ara?
RQ: A l’acabar la carrera vaig estar treballant a en l’àmbit de biomedicina en recerca bàsica i em vaig adonar que m’agradava investigar però volia que es poguessin aplicar els resultats de forma més ràpida als pacients. Llavors em van aconsellar que fes un màster en bioengenyeria i en acabar-lo vaig entrar a treballa a l’Hospital del Mar. Em van proposar formar part del grup de recerca biomèdica que investigava i comercialitzava un nou bisturí, vaig acceptar i és la feina que tinc ara.

ZN: En les experiències laborals que has tingut fins ara, quins aspectes han estat els més interessants?
RQ: És molt enriquidora la col•laboració entre professionals de diferents camps, per exemple, l’equip en el que treballo essencialment està format per cirurjans, enginyers i biòlegs. És molt interessant veure com amb les aportacions dels diferents àmbits s’aconsegueix avançar i millorar els del que es fa.

ZN: Quines qualitats destacaries com a especialment necessàries per trobar feina i treballar?
RQ: La constància i el saber treballar en equip.

ZN: El temps que no t’ocupa la feina el dediques a alguna afició en particular?
RQ: M’agrada molt cantar i ho faig amb diversos grups, faig concerts i vaig a classe de modern. De fet aquí a l’institut vaig cantar en el grup de rock. També faig castells, acostumo a formar part de la pinya o del folre quan és un castell que en té.

ZN: Quina funció té el lleure en la teva vida?
RQ: Crec que és important fer altres coses a banda de la feina, les aficions t’ajuden a relaxar-te, a desconnectar, a pensar en altres aspectes de la vida.

ZN: Voldries afegir alguna altra cosa que no t’haguem preguntat?
RQ: Només que disfruteu de la vida a l’institut i aprofiteu per anar veient els camps que més us agraden de cara al vostre futur.

Desembre 2014

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR