Què en penses?

Entrevista a Caty del Giorgio, exalumna

katy

A finals de curs vam tenir l'ocasió d'entrevistar a la Caty, exalumna, professora de matemàtiques, escultora... i moltes altres coses, ja veureu, us sorprendrà com n'és de polifacètica.

Per Julia Alves i Marboré Cabezas, 1r ESO

Zafra News: Com és que estàs treballant a l’institut?
Caty: Em van trucar de les llistes municipals quan justament pensava que hauria de tornar a fer de profe, va ser una casualitat. Estava de baixa temporal per estudis perquè estava finalitzant el cicle formatiu d’escultura.

ZN: Has trobat molts canvis des que tu hi estudiaves?
C: Quan jo estava aquí a quart només hi havia dues línies, ara hi ha més alumnes. Han canviat espais: la sala de profes, l’aula de música, el laboratori que ara és més modern...

ZN: Què vas fer quan vas acabar el batxillerat?
C: Quan vaig acabar el batxillerat científic, vaig començar a treballar i, al mateix temps, a estudiar la carrera de matemàtiques a la universitat.

Parlem @ Roc Blackblock

rb

Per equip de redacció

L’artista Roc Blackblock ens ha pintat una òliba al mural del pati. Aquest ocell acompanya la sàvia deesa Atenea i simbolitza el que representa investigar: fer-se preguntes i ser capaç d’observar el que altres no han vist, és a dir, qualitats necessàries per aprendre. RB ha estat tan amable de deixar-se entrevistar per la revista i parlar del seu art.

Zafra News: Fa molt de temps que fas murals?
Roc Blackblock: Vaig començar a pintar murals amb esprais a l’any 99, encara que abans havia fet alguna cosa.

ZN: Com va ser que vas començar a fer-ne?
RB: Estava estudiant il·lustració, estava fent un mòdul de grau superior i vaig coincidir a la classe amb un noi que feia temps que pintava graffitis i al lloc on estàvem vivint li vam proposar que vingués a pintar. Va acceptar però a canvi em va proposar que l’ajudés, pràcticament el va fer ell però va ser com el debut i en acabar em va deixar tots els esprais que havien quedat per a que continués pintant, va ser el meu bateig.

Estada a Canadà

emma v

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

Hem pogut entrevistar per skype l'Emma Valdés que va guanyar una beca i aquest curs està fent primer de batxillerat a Kelowna, Canadà.
No us perdeu tots els detalls!!!
Zafra News: Com estàs?
Emma Valdés: Bé.

ZN: Com va l’anglès? Els pots entendre?
EV: A Barcelona no parlava anglès. Aquí ara ja en parlo, ja he perdut la vergonya i començaré a millorar suposo. El que sí que he millorat molt és en entendre’ls evidentment perquè tot el dia els sents.
 
ZN: Com ha estat que has anat a Kelowna?
EV: No ho triàvem nosaltres, els de la Fundació ens assignaven un lloc, només triàvem entre Canadà i Estats Units.
 
ZN: Què són les beques Fundació Amancio Ortega?
EV: Són unes beques que pots demanar per estudiar primer de batxillerat a Canadà o Estats Units completament gratis, t’ho paguen tot. Tenen en compte les teves notes i la teva renta familiar i per seleccionar la gent et fan una prova escrita d’anglès, que la passen un terç dels que es presenten, una prova oral també d’anglès i després unes preguntes de personalitat.

Entrevista a Carles Capdevila

entrev cc

Per Ainhoa Adanero, Gemma Lorca, Clàudia Pita,  Arancha Vallejo de 1r ESO, Biel Clarella de 2n ESO, Miranda Sánchez de 3r ESO

Amb motiu de la jornada per la Pau i la No Violència, en Carles Capdevila, exdirector del diari Ara, va fer una conferència a l’alumnat de batxillerat i va ser tan amable de concedir una entrevista a Zafra News.
Aprofiteu l’ocasió per conèixer més a fons les seves opinions.

Zafra News: Sabem que ets periodista i filòsof i que treballes a la ràdio, TV, premsa i que has escrit diversos llibres. Ja que estem en un institut, voldríem preguntar-te què és el que ha fet que tinguis interès en els temes d’educació.
 
Carles Capdevila: És molt fàcil, vaig estudiar filosofia i ciències educatives, sempre m’ha interessat l’educació, és el més important del món. Quan vaig començar a tenir fills, vaig fer un llibre que es diu “Criatura i companyia” que va tenir molt d’èxit. És un llibre que se’n riu de les tonteries que fem els pares quan tenim nens petits i, a partir d’aquí, em van començar a cridar escoles per anar a parlar i ho vaig trobar interessant.

Com que anàvem tenint fills, vaig pensar que, com que era periodista, faria programes de ràdio i de TV sobre educació i així podria entrevistar els millors pedagogs i potser em sortiria millor a casa. Va ser una manera que vaig trobar d’intentar combinar la meva feina amb una cosa que necessitava aprendre, que era com educar els meus fills.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR