El Hòbbit

hobbit

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

El Hòbbit és una novel·la de fantasia escrita per J. R. R. Tolkien. Aquesta història ens parla d’un hòbbit anomenat Bilbo Saquet que amb tretze nans han d’aconseguir un tresor que es troba a la muntanya solitària i està vigilat per Smaüg, un drac. El Hòbbit és una història que passa a la terra Mitjana, que és una terra fictícia habitada per personatges també ficticis.

Després de l'èxit del llibre, els editors van demanar al seu autor una seqüela a la novel·la. Mentre Tolkien treballava amb El Senyor dels Anells, va fer canvis en alguns capítols d'El Hòbbit. Aquests canvis es van integrar a la segona edició.

Seguidament us presentem les races i els personatges més importants del Hòbbit.

RACES:

Races del bé:

Els elfs: els elfs eren la raça més antiga i més sàvia de totes. Eren immortals i havien viscut a la terra mitjana durant milers d’anys.
Els hòbbits: els hòbbits pertanyien a una raça molt tranquil·la que no acostuma a lluitar a les batalles. Vivien a la comarca (un poble de la terra mitjana).
Els nans: Els nans eren un poble orgullós que rebia pocs visitants a les muntanyes que habitaven. Els nans eren experts treballant el metall i la pedra. Les seves ciutats eren subterrànies.
Els humans: els humans eren com nosaltres i eren bons lluitadors.

Races del mal:

Els orcs i els goblins: Els orcs i els goblins eren cruels i violents. No aguantaven la llum del sol i sempre que sortien a atacar ho feien a la nit. Els més grans dels orcs eren els uruk-hai.
Els wargs: Ela wargs eren esperits dolents que tenien forma de llop i eren bastant llestos.


PERSONATGES PRINCIPALS:

Bilbo Saquet: El Bilbo Saquet és el protagonista principal del hòbbit i es un secundari molt important de El Senyor del Anells. Va ser interpretat per Ian McKellen, William Squire, John Huston, Ivan Krasko i Tom Fitzpatrick.

Gàndalf: Gandalf, conegut com el Mag gris, es un mag que va ajudar als nans a recuperar la muntanya solitària.

Thorin: Els avantpassats del Thorin eren reis i ell amb un grup de nans va voler recuperar les terres que els hi havien pres.

Gòllum: Antigament el gòllum era un hobbit anomenat Sméagol. Un dia un amic seu es va trobar l’anell màgic i el va matar per aconseguir-lo. Els hobbits el van fer fora i va començar a viure a coves. El seu aspecte va anar canviant a causa de les seves formes de vida i per l’anell.

Beorn: En Beorn era un home corpulent i barbut que es podia convertir en un ós salvatge. Vivia sol en una granja al mig de les terres salvatges. A en beorn no li agradaven les visites però va ajudar a en Bilbo i als seus companys a recuperar la muntanya solitària.

Azog: L’Azog era el rei dels orcs de Moria, era molt àgil i molt fort.

Smaüg: El Smaüg era un drac ferotge que lluitava per el que volia.

Si us agrada fer volar la imaginació i endinsar-vos en un món de fantasia, no deixeu de llegir aquest llibre, us farà passar molt bones estones.

Maig 2017

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR