No t'ho perdis

El Hòbbit

hobbit

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

El Hòbbit és una novel·la de fantasia escrita per J. R. R. Tolkien. Aquesta història ens parla d’un hòbbit anomenat Bilbo Saquet que amb tretze nans han d’aconseguir un tresor que es troba a la muntanya solitària i està vigilat per Smaüg, un drac. El Hòbbit és una història que passa a la terra Mitjana, que és una terra fictícia habitada per personatges també ficticis.

Després de l'èxit del llibre, els editors van demanar al seu autor una seqüela a la novel·la. Mentre Tolkien treballava amb El Senyor dels Anells, va fer canvis en alguns capítols d'El Hòbbit. Aquests canvis es van integrar a la segona edició.

Seguidament us presentem les races i els personatges més importants del Hòbbit.

Diari d'intercanvi a França

bus

Emma Alfonso, 2n ESO.

Dels dies 12 al 16 de desembre, la majoria dels alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO que fan l’optativa de francès, vam marxar a Saint Péray, Valença, França. Abans d’anar-hi, però, vam tenir una reunió, per saber què faríem,on aniríem i amb qui estaríem a la casa on ens acollirien. Després d’això, vam començar a contactar amb els nostres correspondants.

El dia 12 vam agafar l’autobús per anar cap a Saint-Péray. A les 7:45 vam quedar davant l’institut per anar cap al nostre vehicle. Un cop allà, ens vam acomiadar dels nostres pares i vam pujar-hi. Durant el viatge, vam estar escoltant música, parlant, dormint… Vàrem fer 2 parades, una per esmorzar a una àrea de servei i una altra per a dinar. Després d’això, vam prosseguir la nostra travessia.

Quan vam arribar al poble, tots teníem els nervis a flor de pell. Ens estàvem adreçant cap a l’institut del poble: le Collège de Crussol. Vam entrar-hi i vam començar a parlar i berenar amb els nostres correspondants. Després cadascú es va adreçar a casa del seu correspondant, ja sigués amb cotxe o caminant.

Un cop allà, jo i la meva correspondant, vam jugar a un joc de taula típic de França, era molt divertit. A continuació vam sopar una quiche de cansalada, estava boníssima!

Harry Potter

harry potter

Per Emma Alfonso, Gemma Lorca i Clàudia Pita, 1r ESO

Introducció

Harry Potter és una saga amb la que molts fans estan obsessionats. Com quasi totes les adaptacions de llibres a pel·lícules, és pitjor que els llibres des del nostre punt de vista, encara que és una de les millors adaptacions de sagues portades a la gran pantalla. Aquesta saga de llibres està situada a l’actualitat, tracta de mags (que inclou fills de mags, muggles que són persones no màgiques) als que envíen una carta perquè vagin a l’escola de Hogwarts (està dividida en quatre cases, a les quals et posen el primer dia de la teva estancia allà,: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff i Ravenclaw).

Snapchat

snapchat

Per Àgata Padullés, 1r ESO

Introducció

Snapchat és una aplicació per a mòbil que serveix per compartir vídeos i fotografies. La diferència amb altres és que les persones amb qui comparteixes els teus vídeos i fotos podran veure’ls un màxim de deu segons, després el que has enviat desapareix. Aquesta aplicació va ser creada per Evan Spiegel.

Al 2013 es va afegir a l’aplicació la possibilitat de deixar que els amics puguin veure les fotos i els vídeos durant 24 hores, i a l’any següent s’hi van agregar el xat de vídeo i missatgeria amb la característica que el text desapareix un cop llegit.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR