No t'ho perdis

L'adolescència

adoles

Per Ona Arnau, 1r ESO

L’adolescència, he pensat en aquest tema perquè ja estic en aquesta etapa però no sé ni per on començar...
L’adolescència és un període que arriba tard o d’hora a les nostres vides i que forma part de nosaltres durant molt de temps. Està classificada de la següent manera segons la pàgina web d’Adolescents.cat:

Pre-adolescència (edats aproximades 10-11 anys):
És l'etapa final de la infantesa, on els primers conflictes adolescents comencen a aparèixer. Comença la preocupació pel tema físic, et comencen a molar les primeres noies/nois, i comences a tenir un cercle d’amistats molt marcat i molt important per a tu.

Els shimejis

 shimejis

Per Guillem Cerdan, 1r  ESO

Avui us presentem els shimejis! N'heu sentit a parlar? Els shimejis són uns personatges virtuals, normalment de manga, disponibles per a mòbil, tauleta i ordinador. Aquests petits personatges serveixen per entretenir a las persones que els tenen i passar l'estona interactuant amb ells. Poden fer diferents moviments: escalar, dormir, pensar i fins i tot atrapar-te el cursor.

D'una altra banda no tot és bo, sinó que l'ús dels shimejis presenta dos problemes. El primer és que ocupen molt d'espai i el segon és que, si el que estàs fent ho tens sense pantalla completa, pot agafar-te-la i endur-se-la, de tal manera que no hi puguis accedir, tot i que això només passa a l’ordinador.

Snapchat

snapchat

Per Àgata Padullés, 1r ESO

Introducció

Snapchat és una aplicació per a mòbil que serveix per compartir vídeos i fotografies. La diferència amb altres és que les persones amb qui comparteixes els teus vídeos i fotos podran veure’ls un màxim de deu segons, després el que has enviat desapareix. Aquesta aplicació va ser creada per Evan Spiegel.

Al 2013 es va afegir a l’aplicació la possibilitat de deixar que els amics puguin veure les fotos i els vídeos durant 24 hores, i a l’any següent s’hi van agregar el xat de vídeo i missatgeria amb la característica que el text desapareix un cop llegit.

Wofram Alpha

wolfram

Per Cristina Casas i Álvaro Carmona, 1r ESO

Després de navegar per la pàgina Wolfram Alpha podem afirmar que es tracta d’un cercador de respostes. Té com a objectiu donar respostes directament a les preguntes que li fem.

Aquesta pàgina creada per Wolfram Research té una gran diferència respecte a altres cercadors coneguts com Google o Yahoo, els quals quan fas una cerca et proposen pàgines on trobar la teva resposta però no te la subministren de forma immediata.

Cal dir que quan més curta és la pregunta, més específica és la contesta que obtenim. Per exemple, li poses l’operació que vols fer i et dóna el resultat, però aquest resultat el representa de diferents maneres. Crec que això fa que puguis entendre millor perquè una operació  dóna un cert resultat, ja que cada persona utilitza diferents mètodes per resoldre-la.

More Articles...