Fòrum de les cultures

Ecuador un país por conocer

ecuador

Por Valentina Merchán, 1ESO

Ecuador es uno de los países que se encuentran en la línea ecuatorial de ahí, su nombre. Tiene venticuatro provincias, entre ellas la más extensa es Pastaza que se localiza en la Región Amazónica. La capital de Ecuador es Quito, ciudad que se encuentra en el norte del país y su provincia es Pichincha. Igual de importante es la provincia del Guayas que es la más poblada y que se sitúa en la región de la Costa. Y, por último, destacaré la provincia del Azuay, en donde nací, ubicada en la región Interandina o Sierra.

Azuay

La capital de Azuay es Cuenca, ciudad muy bonita y turística, de unos 8.639 km cuadrados y aproximadamente 712.000 habitantes.

Life experience in Canada

paisatge nevat

Per Pau Vega, 3r ESO

L'alumna de 2n de batxillerat Mariona Queralt, va assistir a la classe d'anglès del nivell alt dels grups A i B de tercer d’ESO, per explicar-nos la seva estada a Canadà. La Mariona és una de les poques afortunades que va rebre una beca per viatjar a l'estranger i perfeccionar la llengua anglesa.

Va viatjar amb un grup d'estudiants espanyols que també anaven a Canadà, prèviament no en coneixia a cap. Recorda que va ser un viatge llarg, però ella només va haver d'agafar un avió, mentre que altres estudiants n’havien d'agafar fins a tres per arribar a les seves destinacions. Ens va comentar que quan va viatjar cap allà va tenir certs problemes amb la primera família d’acollida però amb la segona va estar molt bé.

Colòmbia

Per Lucia Barraza i Shatron Ureña, 1r ESO

INTRODUCCIÓgranota
Colòmbia es troba situada a Sudamèrica. És un país molt extens, la seva superfície és més del doble que la d’Espanya. Colòmbia està travessada per la gran serralada dels Andes i la plana amazònica, i és l'únic país d'Amèrica del Sud amb costes a dos oceans, l'oceà Atlàntic i l'oceà Pacífic. La majoria de ciutats es troben situades a l’altiplà andí ja que té un clima més favorable per viure-hi que altres regions.

Colòmbia és el tercer productor de petroli de Sudamèrica. Alguns dels productes importants que es produeixen són blat de moro, patates, quinoa, cotó, or, maragdes, mantes, ceràmica, cacao i sal. Des d’un punt de vista ecològic és el segon país on hi ha una major diversitat per quilòmetre quadrat (el primer és Brasil, però és set vegades més gran). Ës el país on hi ha més espècies que no es troben en lloc més del món, com per exemple, la granota de punta de fletxa daurada la qual té un verí molt potent que pot causar la mort a 20.000 ratolins de laboratori.

Geòrgia

mapa

Per Helen Kvirikashvili, 1r ESO

Geòrgia és un país republicà no gaire gran, situat entre Àsia i Europa, a la costa del mar Negre, al sud del Caucas. Ocupa, aproximadament, una mica més del doble que Catalunya i té uns 4,6 milions d'habitants. Antigament, formava part de la Unió Soviètica. El patró del país és Sant Jordi. A l'escut podem veure que hi ha un escrit en l'alfabet georgià: ძალა ერთობაია. Traduït al català, vol dir, “La força es troba en la unitat”.

El que nosaltres diem Geòrgia, allà s'anomena საქართველო, que es llegiria Sak'art'velo.

banderaAllà, segons els fusos horaris, com que el país està situat a l’est respecte a nosaltres, van 2 hores més tard.

La seva capital és Tbilisi. Aquest nom ve de la paraula “tbili”, que vol dir calent. A sota d'aquesta ciutat hi havia aigües a temperatures molt altes. La llegenda diu que rei va sortir a caçar aus. Va disparar a una i va caure a terra. El rei la va anar a buscar, havia caigut en un forat, i estava cuita. No fa gaire, es van construir unes piscines d'aspecte oriental utilitzant aquestes aigües subterrànies. És un lloc turístic molt visitat.

El 85% de la població parla el georgià, una llengua exclusiva d'aquesta zona. Tenen el seu propi alfabet. A l'hora de parlar, no marquen una síl•laba tònica a cada paraula, com en català. No utilitzen accents, ni majúscules.

More Articles...