L'extinció de l'ésser humà

humanoide

Per Oriol Almirall, Alex Caamaño i Liam Moore

Al llarg del temps, l'ésser humà ha patit catàstrofes naturals de tot tipus, des de grans tempestes a terratrèmols que ens han fet evolucionar tecnològicament per sobreviure. A més a més, la humanitat ha estat capaç de fixar-se en els animals i la natura que ens envolta per descobrir i revolucionar la tecnologia, per exemple, en les gambetes mantis, aquest petit animal té uns ulls que detecten la llum polaritzada, i els científics han creat una càmera que imita la seva visió per detectar tumors i càncers i combatre'ls abans que sigui massa tard.

Però tot hi haver evolucionat tant, avui dia, la tecnologia ha anat massa lluny, com per exemple en el cas dels raspalls de dents que es connecten als nostres telèfons mòbils per dir-nos si ja hem acabat o no de rentar-nos les dents. De veritat necessitem tecnologies com aquestes? No, totes aquestes tecnologies només són ximpleries que fan que l'ésser humà involucioni i s'estupiditzi. És a dir, fa que ens tornem ximples per la nostra absoluta comoditat.

També podríem parlar sobre els telèfons mòbils o tauletes, ningú pot negar que són tecnologies fascinants amb infinites possibilitats que segueixen avançant a un ritme que fa por, però si ens parem a pensar, de veritat necessitem veure pel·lícules en qualsevol lloc en comptes de gaudir de les petites coses que ens envolten? En la nostra opinió creiem que val més la pena gaudir dels paisatges, dels amics i la vida en comptes d'estar en un sopar familiar mirant "The Walking Dead" mentre la resta de la família parla i riu tota junta.

I encara podríem fer referència a casos molt més extrems, com és el fet dels humanoides, robots d'aspecte humà. Aquests robots són l'obsessió d'una gran part de la població, i s'espera que dintre de poc no els puguem diferenciar d'una persona. Si en un futur, arriba a passar això, si s'arriba a mecanitzar tot, serà el final de la nostra raça, ja que aquells que siguin capaços de controlar la tecnologia com ells vulguin seran els que dominaran el món.

Així doncs, la dependència a les noves tecnologies acabarà causant molts problemes i mals a la societat humana, ja que no evolucionarem, sinó que involucionarem a causa de les absolutes comoditats que aquesta ens brindarà en un futur, i per aquest motiu l'ésser humà no aconseguirà sobreviure com espècie. Què hem de fer per evitar les conseqüències d'una revolució tecnològica, per seguir evolucionant i no extingir-nos?

Abril 2018

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR