Filosofia

Tweets filosòfics (curs 2017-18)

cap relig

FILOSOFIA EN 140 CARÀCTERS

MENT, REALITAT I CONSTRUCCIÓ DEL CONEIXEMENT

1r BATXILLERAT

«Ciència i religió, dues disciplines que creuen tenir la veritat absoluta. Però qui la té?» ANDRÉS DAVID AMAYA

«La vida és una presa de decisions que segons què decideixis passarà una cosa o una altra i no ho podràs canviar.» JUDITH ALÀ

«Nosotros debemos pensar que somos hojas y la humanidad el árbol. No podemos vivir el uno sin el otro.» ORIANA OROSA

«La ciència i la religió són dues coses que van per separat. Sinó diga'm en quina part de la ciència es parla de Déu totpoderós.» LAURA PRADA

Comunitat filosòfica

L'alumnat de 1r de batxillerat participa en un projecte d'aprenentatge de filosofia de forma cooperativa. Per aquest motiu han constituït una comunitat d'aprenentatge, en la qual s'estableixen relacions per aprendre de manera activa.

Un dels principals objectius és el de desenvolupar la capacitat de pensar filosòficament mitjançant la creació col·lectiva de textos argumentatius entorn de les temàtiques treballades a classe. 

Poc a poc anirem publicant en aquesta secció algunes de les reflexions fetes per els diferents grups.

El gran benefici que han donat els humans

cranis

Per Saibo Touré, Joan Oliveras, Luis Enrique i Ricard Labad; 1r BTX

Una noticia que va sortir l’11d’abril a la Revista.in ens parla de l’aprenentatge sobre eines digitals dels nascuts a l’any 1997. Aquesta notícia ens fa veure que aquesta generació, i ja des dels seus inicis, ha après a desenvolupar la creativitat i la cerca de coneixement i objectius en la seva educació. Si els joves d’avui en dia dominem totes les eines tecnològiques i aquestes ens han arribat a ser imprescindibles, podem pensar en la possibilitat de poder evolucionar sense aprenentatge?

D’entrada, podríem dir que no, perquè l’evolució i l’aprenentatge van lligats però si ens posem a pensar més detingudament podem veure que no necessàriament.

Pensar per evolucionar

pensar

Per Joel Navarra, Gerard Queralt i Manel Solanas; 1r BTX

A “El legado de los neandertales: trombos, adicciones y depresión”, publicat al diari El País,  se'ns diu que “Des del principi de l'existència humana, la ment ha jugat amb nosaltres i ha caigut en els mateixos paranys des de fa 350.000 anys”.

Els humans, estem en continua evolució. Al llarg del temps, la nostra vida i la manera en la qual la vivim canvia, això fa que en el nostre interior ens sorgeixin noves preguntes que potser no ens havíem plantejat mai ja que no n'havíem tingut la necessitat. Un canvi de treball, la pèrdua d’algun familiar proper... ens provoca una sèrie d’emocions diferents a les d'abans que fan que ens plantegem noves  qüestions, nous problemes, nous reptes i que busquem noves respostes que, alhora, ens formulen noves preguntes.

More Articles...