Esports

Associació Esportiva JM Zafra

noies esport web

Per Julia Alves i Marboré Cabezas, 1r ESO

L’Associació Esportiva Juan Manuel Zafra existeix des del curs de 2006-2007, i té la funció d’ensenyar als alumnes d’institut, que tenen interès en esports, com practicar-los. El president d’associació és el, també professor, Enric Bastida.

L’associació promou dos esports: futbol i bàsquet. Hi ha quatre equips, un de futbol-5 en la categoria juvenil que entrena en Pau Macian, i tres de bàsquet en les categories: infantil (femení), que entrena l’Alba Cabrera, cadet entrenats per Pau Macian i Iker Ferdaous i la Lliga jove que entrena Miquel Caum.

Gimnàstica Artística

barra

Per Aina Aragonès, 1r ESO

La gimnàstica artística és un esport olímpic tant per noies com per nois on esportistes han d’executar diferents rutines en diferents aparells.

Abans de fer qualsevol element gimnàstic, els esportistes hem de fer un escalfament per escalfar els muscles i així evitar lesions. L’escalfament acostuma a tenir tres parts: la flexibilitat, la força i l’equilibri. Per exemple: per treballar la flexibilitat fem l’espagat amb cada cama i frontal, per treballar la força fem flexions, abdominals i per treballar l’equilibri fem girs.

Els esportistes que practiquen gimnàstica artística acostumen a competir. Les competicions es realitzen per nivells i a diferents pobles o ciutats. Hi ha diferents nivells: inigym, escolars, promogym, base i via olímpica. A les competicions hi ha gimnastes de molts clubs que mostren als jutges el seu exercici a cada aparell. Els jutges puntuen el seu exercici i al final de la competició es fa l’entrega de premis.

Patinatge

patinatge

Per Gemma Lorca, Claudia Pita i Emma Alfonso, 1r ESO

El patinatge és un esport molt bonic i entretingut. En aquest article us explicarem alguns aspectes sobre aquest esport.

Condicions Físiques:
Per patinar s’han de tenir unes condicions físiques bastant bones, ja que el patinatge requereix un escalfament previ del cos, abans de començar per no fer-nos mal. També cal una dieta equilibrada i sana per mantenir-nos en forma.
A la pista que vaig a fer patinatge primer correm una mica per escalfar, desprès estirem una mica als braços i ens posem a fer abdominals i flexions. Pot resultar una mica cansat, però val la pena fer-ho perquè apart de millorar el nostre cos, ens assegurem que quan estiguem patinant no ens fem mal.

Competicions:
A les competicions s’hi ha d’estar molt implicat perquè et poden suspendre o aprovar. El més important és no posar-se nerviós ja que et pots equivocar. L’entrenament abans d’un campionat és molt important perquè has d’estar ben preparat.

Futbol i bàsquet extraescolars

 futbol 2015

A l'institut els alumnes poden practicar dos esports com a activitat extraescolar, són el futbol i el bàsquet. Aquestes activitats requereixen el pagament d'una quota que aquest curs s'ha establert en 30 euros mensuals.

Aquest curs hi ha jugadors en tres categories: infantil, juvenil i sub-23. Els equips són mixtes és a dir estan formats per nois i noies. Comptem amb quatre equips: Futbol-5 infantil, bàsquet infantil, bàsquet juvenil i bàsquet sub-23. 

Dilluns i dimecres de 17:30 a 19:00 hi ha entrenament per als que juguen a futbol-5 i, en la segona franja, de 19:00 a 20:15 entrena l'equip de bàsquet sub-23.

More Articles...