Visita al YOMO

arnau s 

Per Ona Arnau, 1r ESO, i Conchi Vecino, 3r ESO

Hem tingut ocasió de parlar amb Arnau Sánchez, coordinador d'informàtica de l'institut i professor de matemàtiques, sobre la visita que aquest any es va fer al YOMO durant els dies del Mobile World Congress. No us ho perdeu!

Zafra News: És el primer any que visites el YOMO?
Arnau Sánchez: Sí, és el primer any. L’any passat ho vam intentar, feia molt bona pinta però no tenia quòrum i anar-hi amb vint alumnes era molt d’embolic. Aquest any vaig veure que hi havia una bona oportunitat d’anar-hi amb 3r d'ESO.
 
ZN: Com et vas assabentar de la seva existència?
AS: Per la XTEC, hi van publicar la informació i també perquè està associat amb el Mobile World Congress i vaig veure que hi havia la part dels professionals, una altra per el públic més general  i una pels joves. L’any passat em vaig quedar amb les ganes de veure el YOMO, m’havien regalat una entrada per anar al Mobile i em pensava que incloïa l’accés als tres recintes, però no.
 
ZN: Per a qui creus que és interessant la visita?
AS: Avui dia a Catalunya hi ha moltes entitats, empreses i associacions que fan projectes externs i no ens n’assabentem i en el YOMO s’exposen. A més a més, és també una oportunitat per a que els alumnes vegin el ventall que hi ha.
ZN: S’hi presenten només novetats o també aplicacions, programes o experiències ja consolidats?
AS: Hi ha de tot. La sensació que em va donar a mi és que hi havia experiències diverses que es poden portar a les aules, la idea és que els alumnes les vegin i ells mateixos siguin els qui les demanin al professorat.
 
ZN: Del que vas veure, podries destacar les tres o quatre coses que més et van interessar?
AS: Bàsicament, la condició número ú és que no generin gran despesa per part dels alumnes. N’hi va haver un parell que vam aprofitar per conèixer; una era dels mosquits i, si l’any que ve encara tenen pressupost, potser la podem implantar en algun projecte perquè estava enfocada al treball per projectes. L’altra era dels aliments, em sembla que era la del Carrefour, està molt sol·licitada i no hem tingut sort, a veure si l’any vinent estem atents i podem demanar-la.
També n’hi havia de matemàtiques que m’interessen a mi, de papiroflèxia, però aquestes eren d’interès més particular meu.
 
ZN: Voldries afegir alguna altra cosa?
AS: No sé d’on treuen el pressupost, té mèrit que ho hagi incorporat el Mobile World Congress perquè sinó no es pot, genera molta despesa. No sé si tindrà molt més futur perquè entre l’any passat i aquest van canviar alguna cosa, fins i tot la ubicació i l’any vinent no sé si tindrà la mateixa sortida.
 
AS: Tu que hi vas participar, com ho vas veure?
Conchi Vecino: Va ser una oportunitat per poder descobrir novetats que hi ha a la tecnologia i també experimentar amb tot el que hi havia.
AS: La nostra idea és que vosaltres ho veieu i sigueu els que digueu el que us agradaria portar a l’aula. El dia que hi vam anar hi havia gent que estava descansant, hi havia gent que estava participant, altres que estaven aprofitant, hi havia de tot. La idea és que cadascú fos una mica lliure.
CV: Si podies participar i dintre d’unes pautes podies fer el que volguessis també era bastant divertit.
 
AS: L’any vinent, ho repetiries tu?
CV: Sí, jo sí.
 
AS: A tots els nivells? O només a tercer d’ESO? O a quart?
CV: Home, jo faria un o dos nivells.
 
AS: Veuries a gent de primer d’ESO?
CV: Sí, per què no? Ja estem en una època de tecnologia i crec que estaria bé.
AS: Quan vaig veure alumnes de primària em va estranyar però és cert, veure experiències reals pot interessar a tots nivells.
 
ZN: Moltes gràcies per l’estona que ens has dedicat!

Maig 2018

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR