Intercanvi a França 2017

frança

Per Conchi Vecino, 3r ESO

El 18 de desembre del 2017 els alumnes de 3er d’ESO i alguns de 2on van gaudir de l’experiència d’anar d’intercanvi a França. És una activitat que complementa l’optativa de francès que es realitza a l’institut.

En què consisteix aquesta activitat?

Aquesta activitat consisteix en que els alumnes que vulguin, és a dir, és una activitat voluntària, poden anar de viatge junt amb les professores de francès a França. Cada any es realitza l’intercanvi amb la mateixa escola. Cada alumne de Zafra que realitza aquesta activitat té contacte com amb un alumne de França, a casa del qual anirà a dormir durant la setmana que dura aquesta activitat, de dilluns a divendres, i uns mesos més tard aquests alumnes de França vénen a Barcelona per estar una setmana a casa del seu contacte català.

Com ha sigut l’experiència?

Va ser una experiència magnífica i crec que no l’oblidaré mai. He après moltes coses sobre els costums que tenen i estar sentint a la gent durant cinc dies parlant francès ajuda bastant, al final acabes entenent una mica el que diuen.

Com va ser el viatge?

El viatge va ser bastant llarg, però ens distrèiem entre nosaltres, rèiem, jugàvem, etc.
En total va durar unes 7 o 8 hores tant d’anada com de tornada però dins d’aquestes vam fer dues parades, una per dinar i l’altre per esmorzar.

Què vau fer quan vau arribar allà?

Quan vam arribar els francesos ens estaven esperant a la porta de l’escola. Els professors ens van emparellar. Cada alumne del Zafra amb el seu contacte. I després d’això cada alumne se'n va anar a la casa que li tocava.

Quines activitats vau realitzar durant aquells dies?

Vam visitar diferents museus entre ells el museu de la xocolata, també vam anar a la ciutat de Lyon. Una de les tardes que els alumnes tenien lliure vam anar a Valence a veure les paradetes de Nadal i també vam pujar a la nòria.

En fi, l’experiència va ser molt divertida i profitosa en tots els aspectes.

Gener 2018

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR