Fotografia matemàtica

 

elipse

Per Àgata Padullés, 1r ESO

El concurs de fotografia matemàtica s’organitza des del seminari de matemàtiques de l’institut. Fora del centre, l’associació ABEAM (Associació de Barcelona per a l’Estudi i Aprenentatge de Matemàtiques) des del curs 1999 - 2000, també convoca un concurs de fotografia matemàtica per celebrar el dia mundial de les Matemàtiques.

És un concurs obert a qualsevol membre de l’institut:

  • 1r nivell: alumnes 1r i 2n ESO
  • 2n nivell: alumnes 3r i 4t ESO
  • 3r nivell: alumnes batxillerat
  • 4t nivell: professorat i PAS

El títol de la foto ha de fer referència al concepte matemàtic que es vol destacar i les fotografies guanyadores s’escullen en funció de la imatge i el concepte matemàtic.

Les fotografies s’envien a través del moodle, els professors que formen el jurat les veuen i les puntuen; en cas d’empat el jurat fa una votació. La fotografia que obté el primer premi de cada categoria és la que es presenta al concurs de l’ABEAM. Podeu veure les fotografies presentades per tots els centres a través de la web oficial de l’ABEAM: http://fotografiamatematica.cat/blg/

Aquest curs entre les que l’ABEAM ha seleccionat com a finalistes hi ha la fotografia de Dimas Valdés de l’institut que porta el títol de “Hipèrbole lluminosa”. Enhorabona!!!

El lliurament de premis de l’ABEAM és el 31 de maig al CosmoCaixa i el 3 de juny es lliuren els premis a les fotografies guanyadores de l’institut.

Maig 2016

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR