Des de Zafra

Fira de Turisme

fira

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

Una Fira de Turisme és una congregació d’agències de viatges. Cada agència té una paradeta en la que s’informa de què es fa en aquesta, s'expliquen coses sobre el país i es responen preguntes dels clients interessats. En el nostre cas, les agències de la fira eren organitzades pels grups de projectes. Cada grup era un país. Alguns dels països que vam estudiar van ser: Indonèsia, Estats Units, França, Noruega…

La Fira la vàrem muntar gràcies al projecte que estàvem realitzant. Aquest consistia en investigar certs aspectes sobre el país, tals com, la religió, gastronomia, clima, vestimenta, etc (amb cadasqun d’aquests tòpics s’havia de fer una activitat). Després de presentar el nostre treball davant de classe i fer i un expositor per posar uns fulletons que havíem dissenyat previàment amb nformació del país que havíem escollit, vam fer la Fira.

Ovejas

ovejas
Per Oriol Sala, 2n ESO
Concurs literari: 1r Premi Prosa, Categoria D

Lunes. Un deprimente y triste lunes. El despertador suena estridentemente, me revuelvo entre las sábanas y me levanto torpemente hacia la ducha. Me meto en la bañera y muevo la palanquilla para que el agua, demasiado fría, brote del aspersor y me corra por la nuca. Poco a poco el agua se va calentando, y va formando una nube de vapor que va subiendo para finalmente escabullirse entre las cortinas. Medio dormido me visto con la ropa que me preparé ayer. Camino hacia mi habitación para coger la mochila y prepararme todos los libros que necesitaré hoy, con la ayuda de la agenda, porque el recuerdo de la noche aún es presente. Cargo mi pesado equipaje en mi espalda y camino con un paso lento hacia la puerta. Bajo con el ascensor con la cabeza apoyada en el espejo que cada día me recuerda mi existencia, y a veces, al ver mi reflejo, mi repetitiva y monótona existencia.

Cartells de Sant Jordi (2)

poster oriol 340

Entrevista a Oriol Sala de 2n d'ESO, un altre dels guanyadors del concurs de cartells celebrat amb motiu de la festa Sant Jordi. Enhorabona!

Per Julia Alves i Marboré Cabezas, 1r ESO

Zafra News: En què et vas inspirar per fer aquest dibuix tan original?
Oriol Sala: Per Sant Jordi quasi sempre es representa la rosa, el cavaller, la princesa i el drac i això no m’agradava. Volia que tingués relació però no tan directa, llavors vaig pensar que estaria bé que com del llibre sortís tot el que té dins, de forma que es pogués dir que hi ha molt coneixement dins d’un llibre. Vaig estar experimentant i fent esbossos de diferentes idees i al final em va sortir aquest dibuix.

ZN: Com et vas sentir al guanyar?
OS: La veritat és que no m’ho esperava per res, va ser una completa sorpresa.

Cartells de Sant Jordi(1)

marti poster 340

Com altres vegades, abans de Sant Jordi s'ha convocat un concurs de cartells per anunciar la Festa. Enguany hem entrevistat a dos dels guanyadors: Josep Martí de 1r d'ESO i Oriol Sala de 2n d'ESO. Conegueu com s'inspiren aquests artistes!

Per Marboré Cabezas i Julia Alves, 1r ESO

Zafra News: En què et vas inspirar per fer aquest dibuix tan original?
Martí Niubó: La professora va dir que havíem de fer un dibuix sobre Sant Jordi a l’època moderna i això és el que vaig pensar.
 
ZN: Com et vas sentir al guanyar?
MN: No ho sé, bé.
 
ZN: Havies rebut algun premi pels teus dibuixos anteriorment?
MN: Sí, havia guanyat una vegada. A l’escola vam participar en un concurs de cartells de la Mercè i vaig guanyar el segon premi.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR