Des de Zafra

Sortida a Breda

breda

Per Ona Arnau, 1r ESO

El dia 17 d’Octubre del 2017, els quatre grups de 1r ESO vam anar a prop de Breda, concretament a Can Massaguer a Sant Martí de Buixalleu. Vam marxar de l’institut a les 8:00 h. i vam tornar cap a les 17:30h. Vam fer tot d’activitats cooperatives i en grup, per conèixer-nos més entre tots.

A les 8:00h del matí, ens esperaven un parell d’autocars al carrer Mallorca, llavors ens van agrupar amb alumnes d'una altra classe amb els que vam compartir el viatge amb autocar, així vam passar més temps junts. Un cop vam arribar vam esmorzar i després ens vam distribuir en grups de vint, cinc alumnes de cada classe.

La primera activitat que vam fer va ser un petita gimcana en la qual una de les proves consistia en representar alguna acció que ens fés molta gràcia i transformar-la en una sensació de ràbia. Una altra de les proves consistia en fer la cremallera, una activitat en la qual tots els membres del grup s’havien d’estirar a terra, tots ells amb els braços alçats i les mans obertes, un dels companys es posa damunt de les mans de la resta. La finalitat d’aquesta activitat és aconseguir portar al company estirat sobre les mans d'una punta a l’altra, fent com una cremallera, d’aquí el seu nom. A la vegada, però, l'objectiu és perdre la vergonya, agafant confiança amb els teus companys de 1r.

El cicle humà de l'aigua

potabilitzadora 3eso

 

Per Conchi Vecino, 3r ESO

L’alumnat de 3r d’ESO va passar un dia al museu de les Aigües i a la potabilitzadora per veure com funciona el cicle de l’aigua. Aquesta sortida ens va servir per adonar-nos de com és de difícil que arribi aigua a casa. Ens pensàvem que era molt fàcil d’aconseguir. Estem acostumats que només hem d’obrir l’aixeta i ja tenim aigua. A l’acabar la sortida vam comprovar que tenir aigua a casa és més complicat del que pensàvem.
Aquesta sortida complementa els nostres coneixements per després poder aplicar-los al treball per projectes (TxP).

Fira de Turisme

fira

Per Emma Alfonso i Gemma Lorca, 2n ESO

Una Fira de Turisme és una congregació d’agències de viatges. Cada agència té una paradeta en la que s’informa de què es fa en aquesta, s'expliquen coses sobre el país i es responen preguntes dels clients interessats. En el nostre cas, les agències de la fira eren organitzades pels grups de projectes. Cada grup era un país. Alguns dels països que vam estudiar van ser: Indonèsia, Estats Units, França, Noruega…

La Fira la vàrem muntar gràcies al projecte que estàvem realitzant. Aquest consistia en investigar certs aspectes sobre el país, tals com, la religió, gastronomia, clima, vestimenta, etc (amb cadasqun d’aquests tòpics s’havia de fer una activitat). Després de presentar el nostre treball davant de classe i fer i un expositor per posar uns fulletons que havíem dissenyat previàment amb nformació del país que havíem escollit, vam fer la Fira.

Ovejas

ovejas
Per Oriol Sala, 2n ESO
Concurs literari: 1r Premi Prosa, Categoria D

Lunes. Un deprimente y triste lunes. El despertador suena estridentemente, me revuelvo entre las sábanas y me levanto torpemente hacia la ducha. Me meto en la bañera y muevo la palanquilla para que el agua, demasiado fría, brote del aspersor y me corra por la nuca. Poco a poco el agua se va calentando, y va formando una nube de vapor que va subiendo para finalmente escabullirse entre las cortinas. Medio dormido me visto con la ropa que me preparé ayer. Camino hacia mi habitación para coger la mochila y prepararme todos los libros que necesitaré hoy, con la ayuda de la agenda, porque el recuerdo de la noche aún es presente. Cargo mi pesado equipaje en mi espalda y camino con un paso lento hacia la puerta. Bajo con el ascensor con la cabeza apoyada en el espejo que cada día me recuerda mi existencia, y a veces, al ver mi reflejo, mi repetitiva y monótona existencia.

 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR