Consorci d'Educació de Barcelona.

Consorci d'Educació de Barcelona

Consorci d'Educació de Barcelona
 • El programa Grumet ÈXIT celebra els seus Jocs Mariners a la platja de la Barceloneta

  Un total de 56 alumnes dels instituts Juan Manuel Zafra, Joan Boscà, Consell de Cent, Trinitat Nova, Sant Andreu i Joan Fuster van participar el dilluns 13 de novembre en els Jocs Mariners del Grumet Èxit, un projecte del programa Enginy que el Consorci d'Educació duu a terme juntament amb el Museu Marítim de Barcelona.
 • El turisme sostenible, fil conductor de la 22a Setmana de la Ciència

  Fins el 19 de novembre s'han programat prop de 100 d'activitats (xerrades, tallers, exposicions i jocs) a la ciutat de Barcelona, més de 300 a tot Catalunya, en el marc de la 22a Setmana de la Ciència, que enguany està dedicada al turisme sostenible. Dins d'aquesta setmana, destaca la celebració d'avui, 15 de novembre, del Dia de la Ciència a les escoles, que portarà més d'un centenar de xerrades d'investigadors i investigadores a centres a tot el territori català.
 • 650 alumnes de 50 centres educatius participen en el nou programa Èxit Anglès

  Aquest curs 2017-2018 s'ha posat en marxa a 50 centres educatius de la ciutat l'Èxit Anglès, un programa que ofereix sessions d'anglès oral de manera gratuïta fora de l'horari escolar a alumnes de sisè de primària i de secundària. El programa va ser presentat ahir en una roda de premsa a l'Institut l'Alzina.
 • Les autores d'una de les metodologies que proposen Escola Nova 21 i Xarxes per al Canvi visiten Barcelona

  Linda Kaser i Judy Halber, les dues canadenques que han desenvolupat Espiral d'Indagació, una de les eines metodològiques que proposen Escola Nova 21 i Xarxes per al Canvi als seus centres adherits, són a Barcelona durant dos dies per participar en un seminari i conèixer aquests projectes. Ahir van visitar l'Escola Univers i van participar en un Debat d'Educació de la Fundació Bofill al MACBA sobre la seva eina de transformació educativa.
 • Es celebra una doble jornada per presentar les línies del Consorci sobre convivència als centres educatius

  El 2 i 3 de novembre es va celebrar a l'Espai Endesa una doble sessió de la jornada «Convivència als centres educatius: conviure i aprendre » adreçada als equips directius dels centres de primària i secundària de les ciutat. En el marc de les dues sessions es van presentar les línies del Consorci d'Educació sobre la promoció de la convivència als centres i el Projecte de Convivència del Departament d'Ensenyament. També hi va haver espai per a la reflexió i per donar a conèixer projectes i bones pràctiques relacionades amb aquest àmbit.
 • L'Institut Anna Gironella de Mundet, present en el XXXIII Saló del Manga

  De l'1 al 5 de novembre l'Institut Anna Gironella de Mundet està present al XXIII Saló del Manga per mostrar la robòtica i les seves creacions tèxtils al públic d'aquesta fira.
 • El Consorci d'Educació participa en el projecte europeu SUDEGO sobre sostenibilitat a secundària

  Durant tres dies la ciutat de Barcelona ha acollit la primera trobada del projecte europeu SUDEGO, que vol desenvolupar continguts cívics d'apropament al medi ambient. El Consorci d'Educació hi participa juntament amb representants d'Irlanda, Itàlia, Finlàndia i Bulgària.
 • 18 alumnes de la ciutat reben un Premi Extraordinari de Batxillerat

  18 estudiants de Barcelona van recollir ahir un dels 43 Premis Extraordinaris de Batxillerat que la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, va lliurar al Palau de la Generalitat. Amb aquests premis el Departament d'Ensenyament reconeix cada curs l'excel·lència dels estudiants que superen segon de batxillerat amb les millors notes de Catalunya.
 • El Servei d'Educació de Barcelona, present al Barcelona International Community Day

  El Consorci d'Educació ha participat per primera vegada al Barcelona International Community Day, el punt de trobada de la comunitat internacional de l'àrea de Barcelona, que va celebrar la seva quarta edició al Museu Marítim el passat dissabte, 21 d'octubre.
 • La 9a edició d'EN RESiDÈNCiA ha arrencat a 16 instituts de la ciutat

  La 9a edició d'EN RESiDÈNCiA ha arrencat aquest curs a 16 instituts de la ciutat. Com a novetat, enguany s'incorporen al programa tres nous centres -els instituts Joan Fuster, Bosc de Montjuïc i Maria Espinalt- i tres nous equips de mediació: l'Antic Teatre, La Central del Circ i el MACBA. A més, el projecte es vincula també de forma estable al Museu del Disseny i al programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO.
 • Es presenten els nous professionals que aquest curs s'incorporen als centres del Pla de Barris

  La sala Endesa va acollir ahir al matí una jornada de presentació dels nous professionals de l'àmbit psicosocial que aquest curs 2017-2018 s'incorporen als 38 centres que participen en el Pla de Barris. L'objectiu d'aquesta incorporació és assegurar l'atenció global dels infants i les seves famílies en els barris més desfavorits i permet avançar cap un nou model que passa de l'equip docent a l'equip educatiu als centres.
 • Barcelona acull la primera trobada del projecte europeu Stay Tuned sobre abandonament escolar

  Durant tres dies la ciutat de Barcelona ha estat la seu de la primera trobada del projecte sobre abandonament escolar "Stay Tuned" del programa europeu URBACT, en el qual participa el Consorci d'Educació. En el marc de la trobada, una trentena de representants de l'àmbit educatiu de les 9 ciutats que en formen part han debatut i compartit experiències i plans d'acció dirigits a la lluita contra l'abandonament escolar.
 • 4.091 places disponibles en la matrícula extraordinària dels centres de formació d'adults públics

  El proper 18 de setembre s'obre el període extraordinari de matriculació perquè el nou alumnat dels centres de formació de persones adultes (CFA) pugui formalitzar la matrícula en una de les 4.091 places disponibles per al curs 2017-2018.
 • El curs 2017-2018 comença amb més alumnes i recursos per respondre a la innovació educativa

  Un total de 179.221 alumnes i 9.001 docents dels ensenyaments obligatoris han iniciat el curs 2017-2018 amb normalitat aquest matí a tots els centres de la ciutat de Barcelona. El curs arrenca amb 10 nous centres educatius i més recursos per a l'educació inclusiva i per als programes que aposten per la innovació.
 • S'obre el període de preinscripció per al nou alumnat de les escoles oficials d'idiomes

  Aquest divendres 1 de setembre s'obre el període de preinscripció per al nou alumnat de les 6 escoles oficials d'idiomes (EOI) de la ciutat de Barcelona, que ofereixen un total de 16.800 places i 15 llengües diferents.
 • Actes de cloenda del curs 2016-2017

  Els passats 3 i 6 de juliol van tenir lloc a l'Espai Josep Bota els actes de cloenda del curs 2016-2017 adreçats a les direccions dels centres educatius de la ciutat. En el marc de les dues jornades es va fer un homenatge als directors i directores que es jubilen aquest curs 2016-2017 i als que s'incorporen al càrrec el proper curs 2017-2018.
 • Prop de 2.000 alumnes han participat en l'Èxit Estiu 2017

  Del 3 al 21 de juliol prop de 2.000 estudiants de 48 instituts públics de la ciutat han participat en la cinquena edició del programa Èxit Estiu del Consorci d'Educació.
 • L'ampliació de centres i la millora del procés de preinscripció ajusta l'oferta a la demanda de les famílies

  La vicepresidenta del Consorci d'Educació de Barcelona i tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la gerent del Consorci d'Educació, Mercè Massa, han fet aquest matí una valoració del procés de preinscripció del curs 2017-2018 i de les inversions en obres d'aquest any en una roda de premsa que s'ha celebrat a la seu del Consorci.
 • Més de 600 docents participen en la formació de Xarxes per al Canvi de la 52a Escola d'Estiu de Rosa Sensat

  Més de 600 docents van participar la setmana passada en el curs «Compartim i construïm el canvi educatiu. Repensant l'educació avui», una proposta formativa del projecte Xarxes per al Canvi que s'ha desenvolupat en el marc de la 52a Escola d'Estiu de Rosa Sensat que ha finalitzat avui.
 • 1.546 alumnes es graduen en l'FP dual a Barcelona

  La Sala Barts ha acolllit aquesta tarda l'acte de graduació dels 1.546 alumnes de la promoció 2015-2017 d'FP Dual a la ciutat. En el marc de l'acte s'ha fet un reconeixement del professorat dels 17 centres que van participar en els estands del Consorci d'Educació durant el Saló de l'Ensenyament 2017.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR