Consorci d'Educació de Barcelona.

Consorci d'Educació de Barcelona

Consorci d'Educació de Barcelona
 • Comencen les obres de construcció de l'Institut Angeleta Ferrer a l'Eixample

  La construcció d'aquest nou institut, que estarà ubicat al carrer de la Marina 193-195, dona resposta a les necessitats d'escolarització de secundària a l'Eixample. Amb un pressupost total d'execució de 6.528.219,96€, el nou centre tindrà una capacitat per a 500 alumnes i disposarà d'un total de 6 plantes, a més d'una planta baixa, un soterrani i semisoterrani i un altell
 • L'Institut Rambla Prim renova els seus espais i es converteix en centre de referència de cicles especialitzats

  L'Institut Rambla Prim ha remodelat els seus espais, amb una inversió de 1.125.641,63 euros del Pla de Barris, i aquest curs 2019-2020 s'obre al barri per donar resposta a les necessitats educatives de proximitat, amb una oferta formativa de l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu relacionada amb les famílies de l'Administració i Finances i de Electricitat i Electrònica i, entre altres, un CFGS d' Electromedicina Clínic pioner a Barcelona,
 • La 11a edició del programa EN RESiDÈNCiA arriba a 21 centres de la ciutat

  La 11a edició d'EN RESiDÈNCiA arriba aquest curs 2019-2020 a 21 instituts de la ciutat, amb la participació de 25 artistes, 38 docents i 360 alumnes d'ESO. Com a novetat, enguany s'incorporen al programa cinc nous centres –l'Institut Escola Trinitat Nova i els instituts Montserrat, Salvador Espriu, L'Alzina, Viladomat i Pedralbes- i dos equips de mediació: Transductores i equip educatiu del Born Centre de Cultura i Memòria.
 • El curs 2019-2020 s'iniciarà a Barcelona amb un nou institut i la transformació de dos centres

  El curs 2019-2020 comença el proper 12 de setembre a la ciutat de Barcelona a 411 centres d'ensenyaments obligatoris (públics i concertats), amb 178.487 alumnes matriculats -1.672 més que l'any passat- i 9.254 docents. Com a novetats, enguany es posa en funcionament el nou Institut La Sagrera i s'han creat l'Institut Escola Arts i l'Institut Pedralbes, com a resultat de la transformació d'altres centres. A més, Il'Institut Maria Espinalt comença el curs en un nou equipament.
 • L'EMAV començarà el nou curs 2019-2020 en la nova seu del recinte industrial de Can Batlló

  L'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) començarà el curs 2019-2020 en el seu nou edifici ubicat en una nau de l'antic recinte industrial de Can Batlló de 5.460m2 que ha estat rehabilitada per a ús educatiu. La nova seu li permetrà ampliar l'oferta i l'alumnat a aquest centre de formació professional públic de referència en l'àmbit audiovisual pel qual han passat més de 12.000 professionals.
 • Obres de millora i nova construcció durant l'estiu en una tercera part dels centres de la ciutat

  El president del Consorci d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, la gerent, Mercè Massa, i el comissionat d'Educació de l'Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, han presentat les obres que aquest estiu s'han posat marxa a 77 centres de la ciutat, tant per necessitats d'escolarització com per rehabilitació i ampliació d'equipaments ja existents, amb pressupost total de 7.247.280,5 €. En 15 centres més s'intensifiquen les obres d'ampliació i millora i de nova construcció ja iniciades durant el curs.
 • La 10ª edició dels premis FPEMPRÉN guardona els projectes de 8 centres de la ciutat

  La 10ª edició premis FPEMPRÉN ha guardonat projectes de 8 centres educatius de la ciutat: l'Institut Poblenou, l'Institut Joan Brossa, l'Institut de Nàutica de Barcelona, l'Institut Anna Gironella de Mundet, l'Escola Solc Nou, l'Escola Pia Nostra Senyora, l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona i l'Escola Sagrat Cor Sarrià.
 • Arrenca la preinscripció per al curs 2019-2020 als centres de formació d'adults

  Avui arrenca la campanya de preinscripció als centres de formació d'adults amb el lema "L'estímul per continuar aprenent", que dóna continuïtat a la que es va iniciar el curs passat, concebuda com una porta oberta a aprendre i a reprendre la formació en centres públics de proximitat. El període de preinscripció finalitza el proper dimarts 25 de juny i la matrícula tindrà lloc del 2 al 9 de setembre.
 • L'Escola Octavio Paz arriba al quart de segle amb un projecte educatiu innovador, reconegut i consolidat

  L'escola, que ara quatre cursos va iniciar una transformació del seu projecte educatiu, aquest curs ha guanyat per tercer any consecutiu el premi Baldiri Reixac i el Premi Ensenyament de la Fundació Cercle d'Economia i EduCaixa.
 • Tres centres de formació d'adults de la ciutat, guardonats al concurs El Gust per la Lectura

  Els treballs de dos centres de formació d'adults de la ciutat, el CFA Montserrat Roig i el CFA Bon Pastor, han estat guardonats amb el primer premi de dues de les tres categories d'educació de persones adultes del concurs El Gust per la Lectura d'enguany. Un projecte del CFA El Clot també ha estat finalista d'una d'aquestes dues categories.
 • Els Jocs Florals Escolars mostren els 10 treballs premiats d'enguany en un acte al Saló de Cent

  Un any més, els Jocs Florals Escolars de Barcelona han reconegut els 100 treballs finalistes d'aquest curs 2018-2019 en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'acte, en el qual s'han donat a conèixer els autors i autores dels 10 treballs guardonats en l'edició d'enguany, ha tingut com a convidat el poeta Josep Pedrals i l'acompanyament musical de l'alumnat de batxillerat d'arts escèniques de l'Institut Poeta Maragall.
 • L'Institut Narcís Monturiol, 50 anys d'un centre molt familiar vinculat al seu entorn

  L'Institut Narcís Monturiol va posar punt i final amb aquest una festa el divendres a les activitats que ha preparat aquest curs 2018-2019 per celebrar el seu 50è aniversari.
 • Creix el nombre de famílies que obtenen plaça en la primera opció de la preinscripció a P3 i 1r d'ESO

  Segons els resultats de la preinscripció, el 98,75% a P3 i el 95,96% a 1r d'ESO han obtingut plaça en alguna de les opcions demanades i es manté la tendència dels darrers cursos d'augment de la demanda en els centres públics. El Pla de Xoc contra la segregació farà possible una distribució més equilibrada de l'alumnat vulnerable, ja que a P3 el 85% de les famílies s'han preinscrit amb la plaça de reserva preassignada i a 1r d'ESO el 82%.
 • Es presenta 'Dibuixa'm un conte 8", una mostra el treball d'intercanvi entre sis escoles barcelonines i sis índies

  'Dibuixa'm un conte 8' és un llibre il·lustrat fruit del treball de cooperació i d'intercanvi de sis escoles de Barcelona i sis escoles de l'Índia en el marc del projecte JUNTS, impulsat pel Consorci d'Educació, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Adsis i l'AMPA de l'Escola Drassanes i la col·laboració de la Casa Àsia.
 • El 6è Congrés de Ciència gira al voltant de la química i arriba a 43 centres

  Durant tres dies l'alumnat de 43 centres educatius de la ciutat ha presentat la seva recerca sobre la temàtica 'La química a la teva vida' en diferents espais en el marc del 6è Congrés de Ciència. Un congrés que organitzat pels centres de recursos pedagògics que cada any creix més i vol potenciar el treball que es realitza a les escoles en l'àmbit de l'observació, la recerca i l'experimentació.
 • 'Fem un like a la convivència', el lema de la 9a Trobada de l'Alumnat Mediador

  Uns 280 alumnes de secundària de 20 centres de la ciutat van participar ahir en la 9a Trobada de l'Alumnat Mediador a l'Espai Jove La Fontana. Un any més, va ser una jornada plena d'emocions, creativitat i complicitats en la qual els nois i noies van estar treballant temes de convivència als centres a través d'una dotzena de tallers que per, primera vegada, havien estat preparats i dinamitzats per ells mateixos.
 • La Convocatòria Unificada de Programes posa a l'abast de tots els centres educatius de la ciutat les diferents oportunitats educatives

  La Convocatòria Unificada de Programes posa a l'abast dels centres educatius una vuitantena de programes per al curs 2019-2020 amb un propòsit pedagògic compartit, un calendari unificat i transparència amb els criteris d'assignació. Fins al 3 de juny i en un únic portal, poden explorar tota l'oferta de programes que ofereix la ciutat en el marc de la innovació educativa.
 • L'Escola Octavio Paz obté el premi Ensenyament 2019 del Cercle d'Economia

  L'Escola Octavio Paz ha estat guardonada aquesta tarda amb el Premi Ensenyament d'enguany de la Fundació Cercle d'Economia. El seu projecte de transformació educativa ha estat escollit entre quatre candidatures finalistes, una d'elles de l'Institut Quatre Cantons.
 • L'Escola Antoni Brusi, 40 anys arrelada a l'entorn i amb la confiança de les famílies

  La comunitat educativa de l'Escola Antoni Brusi ha celebrat la cloenda del 40è aniversari, acompanyada d'alumnes, famílies i mestres que han estat amb anterioritat a l'escola i una bona representació de les institucions i entitats que hi treballen ben a prop.
 • Cinc alumnes de Barcelona, en la final del XV Certamen de la Lectura en Veu alta

  Sara Batlles, de l'Escola Pia Sant Antoni (grumets vermells); Adrià Armengol, de l'Institut Jaume Balmes (corsaris) i Arnau Bonet, Pol Sáncehz i Luka Smythe, de l'Institut Front Marítim (tropa de corsaris) són els cinc alumnes de centres educatius de la ciutat que participaran en la final del XV Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya el proper 4 de juny.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR