Consorci d'Educació de Barcelona.

Consorci d'Educació de Barcelona

Consorci d'Educació de Barcelona
 • 40 escoles participen en el 5è Congrés de Ciència dedicat al canvi climàtic

  Durant tres dies l'alumnat de 40 centres educatius de la ciutat ha participat en el 5è Congrés de Ciència a les escoles que s'ha celebrat en diferents espais de la ciutat i enguany s'ha centrat en el canvi climàtic.
 • La "convivència per terra, mar i aire", fil conductor de la 8a Trobada de l'Alumnat Mediador

  Uns 430 alumnes de secundària de 24 centres de la ciutat van participar ahir en la 8a Trobada de l'Alumne Mediador a les Cotxeres de Sants. El fil conductor d'enguany ha estat la "convivència per terra, mar i aire"
 • L'Institut Tecnològic de Barcelona (ITB) obrirà el curs vinent amb cicles formatius orientats a les noves tecnologies

  L'Institut Tecnològic de Barcelona (ITB) obrirà el curs que ve amb una oferta de cicles formatius orientats a les noves tecnologies. Un nou institut d'FP que comptarà amb professorat amb experiència en el món docent i de l'empresa i vol ser centre de referència a la ciutat en innovació en estudis tecnològics i orientar els alumnes a la vida professional.  
 • Un centre de la ciutat guardonat i tres més finalistes als premis Ensenyament 2018 del Cercle d'Economia

  El Col·legi Mare de Déu dels Àngels va rebre ahir el segon premi en l'acte de lliurament dels guardons dels Premis Ensenyament del Cercle d'Economia que es va celebrar a l'Auditori de CaixaFòrum. Tres centres educatius més de la ciutat han estat finalistes de l'edició d'enguany: els instituts Escola del Treball i Pau Claris i l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia.
 • 6 alumnes de centres de la ciutat, en la final del XIV Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

  6 alumnes de centres de la ciutat participaran en la final del XIV Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta que es celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya el proper 5 de juny després de ser seleccionats ahir en quatre de les cinc categories del certamen en la semifinal que va tenir lloc al Caixafòrum.
 • Sis centres de la ciutat, guardonats en la 6a Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya

  Els projectes de sis centres de formació professional de la ciutat van ser guardonats el passat dimecres, 3 de maig, en l'acte de lliurament de premis de la 6a Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya, una iniciativa que vol mostrar i promocionar els millors projectes emprenedors d'alumnes del darrer curs escolar de formació professional de tot el territori català.
 • L'INS Ferran Tallada, guanyador del 'Repte Barcelona Dades Obertes' amb un treball sobre les desigualtats dels barris

  Sis instituts de la ciutat han presentat aquest matí els resultats dels treballs que han desenvolupat en el concurs Repte Barcelona Dades Obertes a partir de dades publicades al portal Open Data BCN en un acte que s'ha celebrat a la Fàbrica de Creació de Fabra i Coats. En el marc de l'acte s'ha donat a conèixer el projecte guanyador del concurs, un treball sobre les desigualtats dels barris de l'Institut Ferran Tallada, i el Camp d'Aprenentatge ha rebut un guardó-menció especial per la seva participació en aquesta iniciativa.
 • La 10a Mostra de Recerca Jove dona a conèixer els 30 finalistes dels treballs de recerca de la ciutat

  El paranimf de la Universitat de Barcelona va acollir ahir a la tarda la 10a Mostra de Recerca Jove de Barcelona. Un any més, en el marc de l'acte es van presentar els 30 treballs de recerca de 2n de batxillerat finalistes a les mostres dels districtes i es van donar a conèixer els noms dels 10 projectes guanyadors en l'edició d'enguany.
 • L'Institut Joan Brossa, reconegut com a centre eTwinning

  L'Institut Joan Brossa ha estat reconegut amb la certificació eTwinning School juntament amb 18 centres més de tot Catalunya i 93 de l'Estat Espanyol. Aquest reconeixement a nivell europeu premia, entre altres coses, l'excel·lència del centre en àmbits com ara la pràctica digital, la seguretat digital, la formació contínua del professorat, l'aprenentatge col·laboratiu o l'acostament a la pedagogia creativa.
 • El guardó Balance Cleaning posa en valor els equips de neteja dels centres educatius

  Les escoles Seat i Alexandre Galí han estat guardonades, juntament amb l'Escola Bressol la Casa dels Nens, amb el premi Balance Cleaning als millors serveis de neteja d'escoles, instituts i llars d'infants de Barcelona. El premi, que atorga l'empresa de neteja Ndavant, vol conscienciar sobre la importància de la seva col·laboració amb la comunitat educativa per crear un espai de treball òptim, a més de reconèixer l'equip de persones que netegen els centres de la manera més eficient possible.
 • L'EASD Deià impartirà batxillerat artístic el proper curs 2018-2019

  El proper curs 2108-2019 l'EASD Deià oferirà tres línies de batxillerat artístic que fa especial èmfasi en el disseny. Des de 1989 aquest centre públic forma alumnes en art i disseny i el seu professorat està integrat per artistes, dissenyadors gràfics i d'interiors, arquitectes, especialistes en videojocs, infografia 3D i llicenciats en història de l'art.
 • L'Escola Miralletes s'incorpora al programa Magnet amb la ciència com a eix vertebrador del seu projecte

  L'Escola Miralletes s'ha incorporat aquest curs al Programa Magnet a través de la seva aliança amb el CosmoCaixa, Museu de la Ciència de l'Obra Social 'la Caixa'. Aquesta col·laboració convertirà l'escola en un espai obert, on l'aprenentatge esdevé una tasca interdisciplinària que connecta sabers i coneixement.
 • Nou programa per garantir el bon estat dels revestiments de les escoles públiques

  En el marc d'aquest programa a partir d'ara es pintarà i es farà el manteniment del revestiment de les 155 escoles públiques d'educació primària de la ciutat i dels 5 instituts-escola cada sis anys com a màxim i s'utilitzaran colors més neutres, per aconseguir la màxima sensació d'amplitud, serenitat i lluminositat i que es mantinguin al llarg dels anys.
 • Tota l'oferta dels centres públics d'FP i ensenyaments artístics i de les EOI de la ciutat al Saló de l'Ensenyament 2018

  Fins al proper diumenge 18 de març, els centres públics de formació professional i d'ensenyaments artístics i les escoles oficials idiomes de la ciutat seran presents als dos estands del Consorci d'Educació al Saló de l'Ensenyament 2018. Durant cinc dies, més de 400 alumnes i 110 professors i professores d'aquests centres hi mostraran en directe activitats pràctiques relacionades amb els cicles que s'hi imparteixen.
 • Es presenta la nova Unitat Especial d'Atenció per a emergències psicosocials, assetjament i maltractaments

  Representants de prop de 800 centres educatius públics i concertats de la ciutat han assistit a les dues jornades que s'han celebrat els dies 28 de febrer i 7 de març per presentar la Unitat Especial d'Atenció que el Consorci ha creat per assessorar i acompanyar els centres en l'atenció a les emergències psicosocials, l'assetjament i el maltractament infantil i adolescent. En el marc de les dues sessions es va donar a conèixer el nou protocol d'Emergències Psicosocials, que se suma als d'assetjament escolar i maltractaments ja existents.
 • Dos nous centres i més mesures per combatre la segregació per al curs 2018-2019

  La creació de dos nous centres públics al districte de Sant Martí i la posada en marxa de mesures per combatre la segregació escolar són dues de les novetats més destacades de cara al proper curs 2018-2019. També s'obren dues oficines d'escolarització a Nou Barris i Sant Andreu i en les places de reserva per a alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE), per fomentar l'equitat, es tindran en consideració els alumnes amb condició social desfavorida.
 • L'alumnat de 24 instituts de secundària rep el certificat DELF Scolaire a l'Institut Francès

  Un centenar de nois i noies de 24 instituts de secundària de la ciutat van rebre ahir a la tarda el certificat DELF Scolaire (Diplôme d'Etudes en Langue Française) en un acte a l'Institut Francès de Barcelona.
 • 20 escoles de la ciutat participen en el projecte 'xAire' per mesurar la qualitat de l'aire

  Aquest divendres 16 de febrer, entre les 15 i les 19 h, s'instal.laran un total 810 sensors per monitoritzar la contaminació de l'aire per diòxid de nitrogen (NO2). L'alumnat de primària de 20 escoles de la ciutat participarà en aquesta acció impulsada pel projecte Aire, una de les activitats que proposa el projecte 'Estació Ciutat, vinculat a l'exposició del CCCB 'Després de la fi del món'.
 • Menció especial del premis Ciutat de Barcelona 2017 per al programa Xarxes per al canvi

  El jurat de la categoria d'educació dels Premis Ciutat de Barcelona 2017 ha fet una menció especial al programa Xarxes per al Canvi per impulsar projectes de millores sostenibles als centres educatius de Barcelona en el marc de la renovació pedagògica.  
 • Barcelona homenatja l'Escola del Mar, bombardejada ara fa 80 anys

  Més de 200 alumnes de diferents escoles de Ciutat Vella i d'Horta-Guinardó han participat aquest matí a la platja de la Barceloneta en un acte d'homenatge a l'Escola del Mar, que va ser bombardejada ara fa 80 anys per l'aviació feixista italiana. L'acte ha volgut donar a conèixer el llegat de l'escola, que va ser un referent públic de renovació pedagògica a l'època, i dels bombardejos que el gener de 1938 van destruir el seu edifici original.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR