Consorci d'Educació de Barcelona.

Consorci d'Educació de Barcelona

Consorci d'Educació de Barcelona
 • Bateria de mesures per avançar en una política transversal en la cultura i l'educació

  El president del Consorci d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, juntament amb el comissionats de Cultura i d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats i Miquel Àngel Essomba, van presentar ahir una mesura de govern que preveu la creació d'un espai transversal de cultura i educació amb l'objectiu de treure rendiment dels recursos amb què compten les tres institucions -Consorci d'Educació, l'IMEB i l'ICUB- per pal·liar les desigualtats en l'accés a la cultura, la fragmentació entre el sistema cultural i educatiu de la ciutat, i potenciar una acció coordinada entre administracions.
 • L'Institut Escola Antaviana, l'Escola Pegaso i les AMPAs UNIDES de les Corts reben la Medalla d'Honor de la Ciutat

  L'Institut Escola Antaviana, l'Escola Pegaso i les AMPA UNIDES de les Corts van rebre ahir a la tarda la Medalla d'Honor de la Ciutat en un acte que es va celebrar al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i que va presidir Ada Colau, alcaldessa de la ciutat.
 • Homenatge a les persones que es van jubilar als serveis públics d'educació de la ciutat el curs 2017-18

  El Casino de l'Aliança del Poblenou va acollir el passat 15 de novembre l'homenatge a les persones dels serveis educatius públics de Barcelona que es van jubilar el curs 2017-2018. Malgrat la pluja, més de 500 persones van assistir a un acte emotiu que l'alumnat de primer del batxillerat d'arts escèniques de l'Institut XXV Olimpíada va omplir de música i de color.
 • 26.679 alumnes de la ciutat reben l'ajut de menjador aquest curs 2018-2019

  Aquest curs 2018-2019 es garanteix ajut de 6 € als alumnes amb necessitats educatives específiques i als de famílies beneficiàries de Renda Garantida o Renda Mínima d'Inserció, a més dels alumnes beneficiaris de la targeta solidària (Fons d'Emergència Social) com el curs passat. S'aprova la convocatòria oberta per a tot l'alumnat de nova admissió o per atendre situacions sobrevingudes, que permetrà sol·licitar aquests ajuts durant tot el curs i no només al principi com fins ara. • S'implementa el servei de missatgeria per SMS per informar les famílies de la situació de la seva beca. També s'elimina la càrrega burocràtica dels centres educatius després de centralitzar des del Consorci d'Educació de Barcelona tota la gestió administrativa de les sol•licituds • Arrel del canvi de criteris que va aprovar el Parlament de Catalunya, el Departament d'Ensenyament ha augmentat progressivament l'aportació econòmica, que en aquesta convocatòria és de 13,5 milions d'euros. Gràcies a l'aportació de l'Ajuntament de Barcelona, que és enguany de 4,5 milions d'euros, es garanteix l'ajut de 6€ a l'alumnat més vulnerable.
 • Arrenca el programa "La UE el nostre espai comú" a tres escoles de la ciutat

  Tres centres de la ciutat participen aquest curs 2018-2019 en el programa 'La UE el nostre espai comú', que vol apropar la Unió Europea al context educatiu.
 • L'Escola Barrufet celebra el seu 50è aniversari

  Ahir es va inaugurar l'exposició "50 anys d'història de l'Escola Barrufet" que es pot veure fins al 18 de novembre a la seu de La Lleialtat Santsenca. Aquest és un dels actes centrals que aquesta emblemàtica escola del barri de Sants ha programat celebrar el seu 50è aniversari aquest curs 2018-2019.
 • El programa Escoles per la Igualtat i la Diversitat arrenca a 15 centres educatius de la ciutat

  Aquest curs 2018-2019 comença la implementació real del programa Escoles per la Igualtat i la Diversitat a 15 centres educatius de la ciutat després de tres cursos de prova pilot. Aquest projecte, que ha tingut una valoració positiva d'un equip de la Universitat de Barcelona, vol promoure models relacionals en l'alumnat basats en valors com la igualtat, l'equitat i el respecte, i prevenir la violència en les interaccions personals per raons de diversitat afectiva sexual i de gènere, d'origen cultural i religiós, i funcional.
 • El Consorci d'Educació mostra els recursos educatius a les famílies nouvingudes en el Barcelona International Community Day

  El Consorci d'Educació ha participat aquest dissabte 20 d'octubre en el International Community Day que s'ha celebrat al Museu Maritim per informar sobre l'escolarització a la ciutat, la homologació dels títols oficials i les EOI als/les professionals que arriben a treballar a la ciutat amb les seves famílies.
 • El projecte Menja Llibres arriba a 27 escoles de la ciutat

  Aquest curs 2018-2019 arrenca la segona edició del projecte Menja Llibres a 27 escoles dels barris de la Marina, Roquetes, Zona Nord, Besòs, Bon Pastor i Trinitat Vella. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en horari extraescolar a les biblioteques, vol fomentar el gust per llegir entre els més petits.
 • Arrenca el 50è aniversari de l'Escola Lavínia amb la presentació d'un llibre sobre la seva història

  La presentació del llibre 'Escola Lavínia, els orígens d'un referent pedagògic' va donar ahir al vespre el tret de sortida a les activitats que l'Escola Lavínia ha programat durant aquest curs 2018-2019 per celebrar el seu 50è aniversari. Va ser un acte emotiu i de retrobaments que va reunir una bona representació de la comunitat educativa del present i del passat de l'escola.
 • Barcelona rebrà 4M€ de la Comissió Europea per impulsar refugis climàtics a les escoles

  Aquest projecte, en el qual hi és present el Consorci d'Educació, planteja intervenir als centres educatius amb un paquet de mesures perquè esdevinguin refugis climàtics. Deu escoles de la ciutat participaran en una prova del projecte i prendran mesures (d'aigua, verd i rehabilitació) per tal de disminuir l'impacte de la calor als estius dins i fora del període escolar.
 • El CFA Trinitat Vella celebra el seu 40è aniversari

  El passat dissabte 6 d'octubre el CFA Trinitat Vella va celebrar l'acte central de celebració del seu 40è aniversari que va reunir bona part del seu actual i antic professorat i alumnat i nombrosos veïns i veïnes del barri.
 • Prop de 3.000 places disponibles als centres de formació d'adults públics de la ciutat

  Un cop finalitzat el procés ordinari de matrícula, els 26 centres de formació d'adults (CFA) públics de la ciutat encara tenen prop de 3.000 places disponibles a tots els ensenyaments, principalment en els cursos d'anglès, GES (Graduat d'Educació Secundària), català, informàtica i el curs de preparació per a les proves d'accés als cicles d'FP.
 • L'Escola Tabor dona el tret de sortida als actes de celebració del seu 50è aniversari

  Una jornada festiva amb una cercavila, castells i actuacions de danses i gegants va donar el tret de sortida aquest dissabte passat 29 de setembre a les activitats que l'Escola Tabor té previst celebrar durant aquest curs 2018-2019 per commemorar el seu mig segle d'existència.
 • EN RESiDÈNCiA celebra 10 edicions connectant la creació contemporània i els instituts

  El proper 25 de setembre EN RESiDÈNCiA arrenca a 24 instituts públics d'ESO de la ciutat que enguany han estat seleccionats per mitjà de convocatòria. Aquest curs 2018-2019 el programa arriba a la seva desena edició, que serà expandida i estarà orientada a fer visible la seva aportació en la creació de vincles entre cultura i educació i en la lluita contra les desigualtats culturals.
 • El curs 2018-2019 comença amb 1.775 alumnes més i la posada en marxa de l'Escola Auditori i l'Institut 22@

  El curs 2018-2019 comença el proper 12 de setembre a la ciutat de Barcelona amb més alumnes en els ensenyaments obligatoris i dos nous centres, amb un augment dels recursos per a l'educació inclusiva i la millora de la distribució equitativa de l'alumnat. Es preveu que tots els centres educatius comencin el curs amb normalitat.
 • Aquest estiu s'inverteixen més de 40 milions d'euros en 72 obres a centres educatius

  Aquest estiu s'estan realitzant als centres educatius de la ciutat, un conjunt d'actuacions per a les quals està prevista una inversió total de 40.579.600,33 €.
 • Augmenta la preinscripció als centres de formació d'adults respecte el curs passat

  Un total de 9.971 persones, 782 més que el curs passat, han fet la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2018-2019. La demanda més alta ha estat la d'estudis que acrediten competències transversals per a l'aprenentatge al llarg de la vida, de titulacions oficials que certifiquen un ensenyament reglat a les que accedeixen les persones que estan treballant i s'ho poden combinar amb una feina.
 • Augmenta la preinscripció als centres de formació d'adults respecte el curs passat

  Un total de 9.971 persones, 782 més que el curs passat, han fet la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2018-2019. La demanda més alta ha estat la d'estudis que acrediten competències transversals per a l'aprenentatge al llarg de la vida, de titulacions oficials que certifiquen un ensenyament reglat a les que accedeixen les persones que estan treballant i s'ho poden combinar amb una feina.
 • Balanç del curs i reconeixement a les direccions dels centres en la cloenda del curs 2017-2018

  L'Espai Josep Bota ha acollit aquesta setmana una doble jornada de cloenda del curs 2017-2018 adreçada a les direccions dels centres educatius públics de la ciutat: una per a l'etapa obligatòria i els serveis educatius i una altra per als ensenyaments postobligatoris. Dos actes que, un any més, han volgut fer balanç del curs que s'acaba i reconèixer la feina dels centres educatius i homenatjar els directors i directores que el proper curs deixen el seu càrrec o l'assumeixen.
 Institut Juan Manuel Zafra

Rogent 51 - 08026 Barcelona - Tel.: 934 350126 - 934 351 512 - Fax: 934 502 029 - email: iesm-jmzafra@xtec.cat
logo_consorci LOGO.ESCOLES.S.HORITZONTAL.1.COLOR